Skip to content

Koronaohjeet

Päivitetty 26.9.2022

Päivitämme tälle sivulle kootusti kaikki tiedotteet sekä ohjeistukset koronavirustilanteeseen liittyen. Tiedotamme koronavirustilanteesta säännöllisesti opiskelijoille ja huoltajille Wilmassa sekä henkilöstölle intranetissä ja sähköpostitse.

Esedun valmiusryhmä, eli esimiehet, seuraa tilannetta ja tiedotamme henkilökuntaa, opiskelijoita sekä huoltajia mahdollisista muutoksista.

Muistathan nämä:

  • Älä tule sairaana tai oireisena töihin tai kouluun. Myöskään opiskelijaterveydenhuoltoon ei saa tulla sairaana tai oireisena.
  • Noudata käsihygieniaa pesemällä kädet heti koululle saapuessasi ja usein päivän aikana. Desinfioi kädet, kun käsien peseminen ei ole mahdollista.
  • Muista myös noudattaa turvaväliä, 1–2 metriä.
  • Yski ja aivasta paperinenäliinaan tai hihaan.

Yhteystiedot Wilmassa

Pyydämme myös opiskelijoitamme tarkistamaan omat yhteystiedot ajantasalle Wilmassa, jotta yhteystiedot ovat varmasti oikein.

Toimintaohjeita

Kasvomaskit

Vahva kasvomaskisuositus toimipisteissämme on päättynyt 27.4.2022. Henkilökunta ja opiskelijat voivat käyttää maskeja oman harkintansa mukaan.

Koronaepäily tai altistuminen

Mikäli koet koronaan viittaavia oireita, voit tehdä kotitestin kotona. Sairaana ei voi tulla kouluun.  Jos joudut olemaan poissa opetuksesta, sinun pitää ilmoittaa poissaolosta välittömästi vastuuohjaajallesi tai opettajallesi, jonka tunnilta olet poissa.

Koronatestauksen osalta noudatamme terveysviranomaisen voimassa olevia suosituksia.

Työelämässä oppiminen

Työelämässä noudatetaan työpaikkojen ohjeita ja sääntöjä myös korona-asioissa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana poissaolosta on ilmoitettava työpaikalle sekä ohjaavalle opettajalle. Mikäli koulutus- tai oppisopimusjaksosi keskeytyy, ole yhteydessä vastuuohjaajaasi.

Varautuminen ja tiedotus Esedussa

Suomessa terveydellisestä viranomaisohjeistuksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Ulkoministeriö vastaa matkustusohjeista ja maakohtaisista matkustustiedotteista. Etelä-Savon alueella tilanteesta vastaavat sairaanhoitopiirit Essote sekä Sosteri.

Esedussa koronavirustilannetta seurataan ja ohjeistuksia päivitetään tarvittaessa. Koronavirukseen liittyvää toimintaa ja ohjeistusta johtaa Esedun valmiusryhmä, toimitusjohtaja Arja Flinkmanin johdolla.

Esedu tiedottaa koronaan liittyvistä asioista toistaiseksi seuraavilla tavoilla:

  • ajankohtaistiedote tilanteen mukaan (henkilöstölle sähköpostitse ja intranetissä, opiskelijoille ja huoltajille Wilmassa sekä www-sivuilla)
  • ohjesivut intranetissä sekä www-sivuillamme

Lisää tietoa voi myös kysyä tarvittaessa

  • Henkilöstö: henkilöstöpäällikkö Katja Jormakka
  • Opiskelijat: vastuuohjaajat

Median yhteydenotot: toimitusjohtaja Arja Flinkman
puh. 044 711 5691, arja.flinkman@esedu.fi

Hyödyllisiä verkkosivuja

Hyväksy Tilastot & Markkinointi evästeet katsoaksesi tämän videon.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021