Skip to content
EtusivuHakijalleOpiskelu Esedussa

Opiskelu Esedussa

Opiskelu Esedussa on käytännönläheistä ja työelämäpainotteista. Osaava opetushenkilöstömme ja toimivat opiskelijapalvelumme takaavat sinulle hyvät mahdollisuudet valmistua todelliseksi työelämän ammattilaiseksi. Tälle sivulle on koottu linkkejä sisällöistä ensisijaisesti tutkintotavoitteisesta koulutuksesta.

Opiskele joustavasti, itsellesi sopivalla tavalla

Tarjoamme käytännönläheistä koulutusta jokaiselle elämäsi väylälle. Meillä voit opiskella juuri itsellesi sopivalla tavalla. Olet sitten ensimmäistä ammattiasi opiskeleva tai alan vaihtaja, niin meiltä löydät itsellesi sopivan tavan opiskella.

Lähiopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkipäivisin oppilaitoksen tiloissa ja työelämässä. Opinnoissa vaihtelevat erilaiset oppimistavat ja –ympäristöt. Lähiopetus voi sisältää myös itsenäistä opiskelua tai verkko-opetusta.

Verkko-opetus on paikkakunnasta riippumaton tapa suorittaa opintoja. Verkko-opetus sisältää opetusta, ohjausta ja opiskelua verkon välityksellä. Siihen voi sisältyä kiinteitä opetus- ja ohjausaikoja, jotka toteutetaan etänä, esimerkiksi Teamsin välityksellä. Verkko-opetukseen voi sisältyä myös työelämässä tapahtuvaa oppimista, jonka ohjaus tapahtuu verkon välityksellä. Verkko-opetus voi olla myös täysin itsenäisesti suoritettavia opintoja.

 

Oppisopimus on pääosin työpaikalla järjestettävää koulutusta. Siinä opiskelija on työnantajaansa työsopimussuhteessa, ja saa oppisopimuksen ajalta palkkaa, tai toimii yrittäjänä. Työtunteja on oltava viikossa vähintään 25.

Monimuoto-opintoihin sisältyy verkko-opetuksen lisäksi aina myös lähiopetusta oppilaitoksen tiloissa tai työelämässä oppimista etukäteen määrätyllä paikkakunnalla.

Itsenäinen opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta. Itsenäisiä opintoja voidaan järjestää esimerkiksi verkko-opintoina tai itsenäisesti suoritettavilla tehtävillä.

Uraohjauspalvelut

Haluatko kehittää omaa osaamistasi? Mietitkö työelämään sijoittumista opintojen jälkeen? Tule keskustelemaan Esedun uraohjaajien kanssa!

Tutustu uraohjauspalveluihin

Opintojen henkilökohtaistaminen

Henkilökohtaistaminen tarkoittaa sitä, että jokaiselle ammatillisen koulutuksen opiskelijalle suunnitellaan ja toteutetaan hänen tarpeitaan vastaava opintopolku. Tämä opintopolku kuvataan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS).

HOKSin laatimisesta päävastuu on oppilaitoksella. HOKSin laativat vastuuohjaaja, opiskelija ja tarvittaessa muut tahot (esim. alaikäisen huoltaja, opinto-ohjaaja, erityisopettaja tai työpaikan edustaja). HOKSia päivitetään koko opintojen ajan.

Henkilökohtaistamisessa tunnistetaan ja tunnustetaan sinun aiempi osaamisesi ja suunnitellaan, miten ja mitä uutta osaamista hankit, miten osoitat osaamisesi sekä mitä ohjausta, tukea tai mahdollisia erityisen tuen toimia tarvitset.

Kuvituskuva verkko-opiskelu

Ammatillisen koulutuksen monet mahdollisuudet

Tarjoamme opiskelijoillemme monia eri mahdollisuuksia ja tapoja kehittää omaa osaamista omien mielenkiinnonkohteiden mukaan. Tutustu tarkemmin tarjoamiimme mahdollisuuksiin.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021