Skip to content
EtusivuOpiskelijalleTyöelämässä oppiminen

Työelämässä oppiminen

Osaamisen hankkiminen työpaikalla on olennainen osa opintojasi. Sillä varmistetaan, että osaamisesi on ajantasaista ja vastaa työelämän vaatimuksia. Työelämässä oppimisen ajoitus ja pituus vaihtelevat sinun HOKSisi ja opiskelemasi alan erityispiirteiden mukaisesti.

Ohjaava opettaja perehdyttää sinut ja työpaikan ennen työelämässä oppimisen alkamista. Työpaikalla tukenasi toimii työpaikkaohjaaja, joka kertoo työpaikan toimintatavoista ja opastaa työtehtävissä sekä ohjaa sinua opinnoissasi.

Työelämässä oppiminen madaltaa työnantajien kynnystä palkata sinut töihin. Tästä syystä se on olennainen osa myös ura- ja työllistymissuunnitelmaasi. Työelämässä oppiminen voidaan toteuttaa koulutussopimukseen tai oppisopimukseen perustuvana koulutuksena tai niiden yhdistelmänä. Osaamista voit hankkia myös kansainvälisessä vaihdossa.

Koulutussopimus

Koulutussopimuksena järjestettävissä työelämäopinnoissa et ole työsuhteessa työpaikkaan, eikä sinulle ei makseta palkkaa. Teet alan tavanomaista työaikaa. Koulutusjakson pituus voi vaihdella muutamasta viikosta kuukausiin.

HUOM! Oppilaitos maksaa ateriakorvausta 3 €/työpäivä, jos joudut maksamaan itse aterioinnin työssäoppimisjakson aikana. Korvaus maksetaan työssäoppimisjakson päätyttyä palautettuasi  ateriakorvauslomakkeen asianmukaisesti täytettynä.

Oppisopimus

Oppisopimuksena järjestettävissä työelämäopinnoissa olet työsuhteessa työpaikkaan ja sinulle maksetaan palkkaa. Työaikasi on vähintään 25 h/vko. Oppisopimuksen pituus voi vaihdella kuukaudesta pariin vuoteen. Oppisopimus perustuu aina työsopimukseen sekä työnantajan ja koulutuksen järjestäjän väliseen sopimukseen.

Tutustu oppisopimukseen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021