Skip to content
EtusivuTietoa EsedustaVisio ja strategia

Visio ja strategia

Visiomme: Esedu – etevä edelläkävijä

Olemme vahva elinvoiman edistäjä Etelä-Savon alueella. Varmistamme Etelä-Savon alueen elinvoiman ja kilpailukyvyn tuottamalla työelämän tarvitsemia osaajia.

Tuotamme palveluita osaamisen kehittämiseen niin tutkintotavoitteisille opiskelijoillemme kuin työelämälle tarjottujen, räätälöityjen koulutusten kautta. Koulutustuotteita ja koulutuksen toteutussuunnitelmia kehitämme tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten ja yhteisöjen kanssa. Ammatillinen koulutus antaa opiskelijoillemme valmiudet jatko-opintoihin ja elinikäiseen osaamisen kehittämiseen.

Huolehdimme siitä, että jokainen opiskelijamme, niin nuori peruskoulun päättänyt kuin aikuinen alan vaihtaja, löytää uuden uran työelämässä ja saa meiltä tarvitsemansa eväät tullakseen oman elämänsä Eturivin Taitajaksi. Tässä työssä teemme tiivistä yhteistyötä alueen työelämän, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Olemme koonneet osaamisen kehittämisen palvelut suurempiin kokonaisuuksiin, joita ovat Hyvinvointi ja palvelut, Teknologia ja rakentaminen sekä Metsä ja logistiikka. Näiden kokonaisuuksien sisällä tarjoamme opiskelijoillemme joustavia opintopolkuja. Meillä on erityistä osaamista luonnon ja biotalouden, hyvinvoinnin ja elinvoiman, älykkään ja kestävän rakentamisen sekä matkailun ja puhtaan ruuan aloilta. Hyödynnämme aktiivisesti digitalisaation, vihreän siirtymän, kansainvälisyyden ja yrittäjyyden keinoja nostaessamme alueen osaamistasoa.

Opiskelijamme voivat kehittää osaamistaan oppilaitoksessa, työelämässä, vapaa-ajan harrastuksissa, kontaktiopetuksessa tai digitalisaatiota hyödyntäen. Jokainen oppija on yksilö, jolle tarjoamme oman polun osaamisen kehittämiseen. Meille on kunnia-asia, että huolehdimme erinomaisesti opiskelijoidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnista. Meille on mukava tulla opiskelemaan ja meille halutaan töihin. Meillä ketään ei jätetä!

Esedun strategia 2022-2025

Esedu – etevä edelläkävijä

 • Esedu on vahva elinvoiman edistäjä omassa maakunnassaan.
 • Esedu valmentaa osaajat ja yrittäjät alueen työelämään.
 • Esedu on vahva kansainvälinen toimija.
 • Esedu on joustava ja muutosorientoitunut edelläkävijä.

Arvona vastuullisuus

 • Toimintamme on kestävää, vaikuttavaa ja tuloksellista.
 • Jokainen Esedun opiskelija ja työntekijä on ainutlaatuinen.
 • Meillä ketään ei jätetä

Menestymisen avaimet

 • Tyytyväinen asiakas
 • Uudistumiskyky
 • Yhdessä tekeminen
 • Edelläkävijyys

Visiomme: Esedu – etevä edelläkävijä

Arvomme: Vastuullisuus

Toimintamme painopisteet
Matkailu ja puhdas ruoka
Hyvinvointi ja elinvoima
Älykäs ja kestävä rakentaminen
Luonto ja biotalous

Tutustu strategiamateriaaliimme

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021