Skip to content
EtusivuOpiskelijalleOpiskelijatoiminta

Opiskelijatoiminta

Opiskelijatoiminta Esedulla on toimintaa, jonka tavoitteena on lisätä hyvinvointiasi, osallisuuttasi ja tukea opintojesi etenemistä. Opiskelijatoiminta esimerkiksi järjestää erilaisia tapahtumia yhdessä opiskelijoiden kanssa sekä ryhmäyttävää toimintaa.

Tutortoiminta


Kiinnostavatko sinua uudet kaverit, elämykset ja kokemukset? Oletko valmis esittelemään omaa alaasi ja Esedua erilaisissa markkinointitilaisuuksissa, esimerkiksi yläkouluilla? Tai kertoa amisopiskelusta vaikkapa Esedun somekanavissa? Markkinointi- ja esittelytehtävien lisäksi pääset tutorina myös suunnittelemaan ja toteuttamaan mukavia tapahtumia.

Esedussa koulutetaan joka kevät ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelijoita tutoreiksi. Tutortoiminta sopii sinulle, jos olet luotettava ja opintosi sujuvat. Sinulla on positiivinen asenne ja tulet erilaisten ihmisten kanssa toimeen. Tutortoiminta edellyttää sitoutumista yhden lukuvuoden ajaksi. Tutortoimintaan voivat hakea mukaan myös aikuisopiskelijat.

Voit hakea tutoriksi ilmoittautumalla hakuaikana omalle opollesi. Uudet tutorit koulutetaan tehtävään keväisin.

Sinun on mahdollista saada tutortoiminnasta opintoihisi max. 3 osaamispistettä (YTO-valinnaiset). Osallistumisesta saat myös tutortodistuksen.

Lisätietoa tutortoiminnasta ja siihen hakeutumisesta saat opinto-ohjaajilta!

Mikkeli: Tiia Neuvonen (puh. 044 711 5929, tiia.neuvonen@esedu.fi) ja Sanna Siitonen (puh. 050 389 1207, sanna.siitonen@esedu.fi)
Pieksämäki: Teija Kolehmainen (puh. 040 305 6689, teija.kolehmainen@esedu.fi)

Opiskelijayhdistys


Opiskelijat ovat tärkeässä roolissa mukana kehittämässä entistä parempaa Esedua!

Opiskelijayhdistys Esedu ry edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa ja toimii opiskelijoiden edunvalvojana sekä vaikuttamiskanavana. Opiskelijayhdistyksen tehtävänä on huolehtia, että opiskelijoita kuullaan heitä koskevissa asioissa ja sen jäseniä ovat kaikki Etelä-Savon ammattiopiston opiskelijat.

Opiskelijayhdistys Esedu ry:lle valitaan vuosittain syyskokouksessa hallitus, joka vastaa yhdistyksen toiminnasta. Lisäksi Esedun Pieksämäen yksikössä toimii Opiskelijayhdistys Esedu ry:n Pieksämäen jaosto, jonka hallitus valitaan myös syksyisin.

Opiskelijayhdistyksen hallituksen jäsenet tapaavat säännöllisesti Etelä-Savon ammattiopiston johtajia sekä rehtoreita ja edustavat opiskelijoiden näkökulmaa erilaisissa työryhmissä, kuten opiskelijahyvinvoinnin kehittämisryhmässä.

Opiskelijayhdistyksen hallitusten kokoukset ovat avoimia kaikille Esedun opiskelijoille, eli jos olet kiinnostunut toiminnasta niin voit tulla mukaan tapaamaan hallituksen jäseniä ja kertomaan omat kehittämisideasi tai kommenttisi! Tiedon seuraavasta kokouksesta saat hallituksen jäseniltä tai toimintaa ohjaavilta henkilöiltä.

Opiskelijayhdistys Esedu ry:n hallitus


Emmi Ollikainen Hika22, puheenjohtaja
Sara Najdat Tuva23A, varapuheenjohtaja

Hallituksen jäsenet:
Henna Tiainen Ensi23, Jonas Muzinga Tuva23B, Kerttu Toikka Merko22B, Rhea Mölkänen Hika22, Tony Haataja Tuva23A, Tuomas Riipinen Tuva23B ja Veeti Keränen Merko23A

Varajäsenet:
Miska Heiskanen Aku22D ja Eija Kunnaskari Valpe22

 

Pieksämäen jaosto


Iida Kinnunen Hika22P, puheenjohtaja
Riia Mela Hika22P, puheenjohtaja

Hallituksen jäsenet:
Aapo Ikävalko Raca23P, Aaro Suutarinen Metsä23P, Elina Kytölä Lähi23P, Ella Kantell Hika22P, Emma Pelkonen Hika22BP, Emmi Kinnunen Lähi23P, Ida Hytönen Lähi23P, Joona Grundström Raca23P, Kiira Markkanen Merko23AP, Ninja Piippo Merko23AP ja Yasmin Gestranius Hika23P

Harrastaminen ja kerhotoiminta

Opiskelijatoiminta järjestää erilaista kerhotoimintaa opiskelijoiden kiinnostuksien mukaan. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi bändissä soittamisesta tai liikuntavuoroista, niin tietoa niistä saat opiskelijatoiminnan ohjaajalta. Voit esittää myös omia ideoita ja toiveita harrastustoimintaan liittyen.

ChillEdu

Otavankadun toimipisteessä Mikkelissä on päivittäin auki opiskelijoiden tila, ChillEdu, jossa voit viettää aikaa taukojesi aikana. ChillEdussa voit kuunnella musiikkia, pelata pleikkaria, osallistua erilaisiin teemapäiviin ja tapahtumiin tai tulla tekemään tehtäviäsi tai ryhmätöitä. Chilledusta saat myös apua kysymyksiisi, jos et tiedä mistä voisit asiaasi kysyä.

Seuraa Esedun opiskelijatoimintaa Facebookissa

Ota yhteyttä:


Opiskelijatoiminnanohjaaja
Sanna Airas (Mikkeli)
puh. 040 724 5685
sanna.airas@esedu.fi

 

Opiskelijatoiminnanohjaaja
Päivi Ylönen (Pieksämäki)
puh. 040 670 6682
paivi.h.ylonen@esedu.fi

Asuntolanhoitaja
Seppo Naukkarinen (Pieksämäki; harrastustoiminta)
puh. 040 305 6614
seppo.naukkarinen@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021