Skip to content
EtusivuKansainvälisyys

Kansainvälisyys

Kansainvälistymisen mukanaan tuomat taidot ovat yhä suuremmassa roolissa myös kotimaan työympäristöissä. Tarjoamme sinulle monia loistavia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen opintojesi aikana.

Vet Charter logo
co-funded by the erasmus+
Valokuva Maltalaisesta kirkosta ja taivaalla lentää lintuparvi.

Tutustu vaihtokokemuksiin ja kohdemaihin

Ulkomaanvaihto on aina elämys, joka tarjoaa uutta ja mielenkiintoista koettavaa. Vaihtomaitamme ovat mm. Espanja, Hollanti, Irlanti, Kroatia, Malta, Ranska, Saksa, Slovenia, Tanska ja Unkari.

Vaihtokohdemaat

Maailma on avoin sinulle

Voit hankkia kansainvälistä osaamista osana omia opintojasi joko kansainvälistymällä kotimaassa tai lähtemällä ulkomaanvaihtoon. Voit myös osallistua kieli- ja kulttuuriopintoihin tai vaikkapa toimia ulkomaisen vaihto-opiskelijan tutorina. Kokemus työkulttuurista ja –tavoista ulkomailla antaa valmiuksia toimia monikulttuurisessa työympäristössä sekä menestyä kansainvälistyvillä työmarkkinoilla. Työskentely ulkomailla täydentää ammatillista osaamistasi ja on osa opintojasi.

Ota yhteyttä

Esedu, kansainvälisyyspalvelut
Otavankatu 4, Mikkeli

Jenni Kolmisoppi
puh. 044 711 5082
jenni.kolmisoppi@esedu.fi

Katja Akulsina
puh. 040 651 7573
katja.akulsina@esedu.fi

Koulutusalojen kansainvälisyysvastaavat

Kansainvälisyysvastaavina toimivat opettajat (kv-vastaavat) tiedottavat opiskelijoita mahdollisuuksista ja neuvovat kaikissa käytännön asioissa.

Eri koulutusalojemme kv-vastaavat

Hakeutuminen vaihtojaksolle

Haluatko ulkomaille hankkimaan työkokemusta? Oletko aina halunnut nähdä maailmaa? Nyt kannattaa hakea Erasmus+ -apurahaa ulkomaan vaihtoon! Apurahalla maksetaan kaikki vaihtosi matka- ja majoituskulut, joten tartu mahdollisuuteen!

Vaihtojaksolle hakeutuminen

Muita mahdollisuuksia

Maailmalle.net tarjoaa tietoa kansainvälistymismahdollisuuksista erityisesti verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta.

 

Ready for Life on työharjoitteluohjelma sinulle, joka pian valmistut tai olet vuoden sisällä valmistunut toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta.

Nainen kalliolla kasvot merelle päin kädet ojennettuna sivuille. Naisella keltainen sadetakki päällä, punainen pipo päässä sekä punainen kahvikuppi toisessa kädessä, ja toisessa kädessä matkaradio.

Venäjä-yhteistyö

Huom! Venäjän aloitettua sodan Ukrainaa vastaan, Esedu on toistaiseksi vetäytynyt kaikesta Venäjä-yhteistyöstä Etelä-Savon Koulutus Oy:n hallituksen 28.2.2022 tehdyn päätöksen mukaisesti. Sekä koulutusvienti että opiskelijoiden ja henkilöstön vaihdot (ja niiden suunnittelu) alueelle on lopetettu toistaiseksi.

Esedu kuuluu Akkuna Venäjälle -verkostoon. Toiminnan kautta on mahdollista tutustua venäjän kieleen ja venäläiseen kulttuuriin kotimaassa tai lähteä vaikkapa opintomatkalle, vaihtoon tai kilpailumatkalle Venäjälle.

Opiskele venäjää

Katso videoita Venäjästä!

Tutustu Venäjä-toimintaan!

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021