Skip to content
EtusivuOpiskelijalleAmmattitaitokilpailuissa vahvistat osaamistasi

Ammattitaitokilpailuissa vahvistat osaamistasi

Kilpailutoiminta on oleellinen osa ammatillista koulutusta. Kilpailutoiminnassa pääset testaamaan omaa osaamistasi tiukassa aikataulussa, yleisön silmien alla ja solmit hyödyllisiä kontakteja sekä  saat ansioluetteloosi merkinnän, jota työnantajat arvostavat. Tapaat myös muita alan opiskelijoita – Suomesta ja ulkomailta.

Taitaja- kilpailuissa voit haastaa itseäsi

Taitaja-kilpailut on vuosittain järjestettävä Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Kilpailuissa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet. Finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia.

Taitajat-kilpailut on tarkoitettu kilpailuvuonna 22 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille (kilpailijan tulee olla suorittamassa ammatillista tutkintoa semifinaalin aikana).

Esedun opiskelijana sinulla on mahdollisuus päästä mukaan kilpailutoimintaan. Esedu järjestää joillakin aloilla omia karsintakilpailuja, joiden parhaat pääsevät alueellisiin semifinaaleihin. Taitaja-kilpailun yhteydessä on lisäksi mahdollista suorittaa Huippuosaajana toiminen -tutkinnonosa.

Lisätietoja ammattitaitokilpailuista löydät SkillsFinlandin verkkosivuilta.

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Osallistumme aktiivisesti kansainväliseen kilpailutoimintaan. Opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua ammattitaitokilpailuihin ulkomailla. Järjestämme myös itse joka vuosi kilpailuja, joihin osallistuu ulkomaalaisia opiskelijoita.

Lisätietoja kilpailutoiminnasta:

koulutuspäällikkö Pekka Orava
puh. 040 305 6676
pekka.orava@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021