Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 3.1.2022

Opiskelijatiedote 3.1.2022

03.01.2022

Hankaloituneen koronatilanteen vuoksi teemme toistaiseksi voimassa olevia muutoksia käytäntöihimme.

Vältämme toistaiseksi kaikkia tarpeettomia kohtaamisia. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki teoriaopetus siirretään välittömästi etäopetukseksi. Kädentaitojen opetus järjestetään lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa. Saat tarkemmat tiedot opintojesi suorittamisesta omalta opettajaltasi. Tällä viikolla aloittaneet opiskelijaryhmät voivat olla tämän viikon ajan lähiopetuksessa.

Oppilaitoksen tiloissa liikuttaessa tulee käyttää kasvomaskeja. Kädentaitojen opintojen osalta opiskelija voi valita lähiopetuksen maskia käyttäen tai siirtyä oma-aloitteisesti etäopetukseen. Luonnollisesti terveydellinen syy voi olla este maskin käytölle.

Oppilaitoksen tiloihin ei saa tulla, jos on kipeänä. Jos joudut olemaan poissa opetuksesta, sinun pitää ilmoittaa poissaolosta välittömästi vastuuohjaajallesi tai opettajallesi, jonka tunnilta olet poissa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana poissaolosta on ilmoitettava työpaikalle sekä ohjaavalle opettajalle.

Essoten ohjeistuksen mukaisesti koronatesteihin on hakeuduttava, mikäli koet koronaan viittaavia oireita. Mikäli oireesi ovat lieviä, esimerkiksi kuumeetonta vähäistä nenän vuotoa tai kurkun käheyttä, voit seurata oireitasi kotona ilman koronatestiin hakeutumista 1-2 vuorokauden ajan. Vältä kotiseurannan aikana perheen ulkopuolisia kontakteja. Mikäli lievät oireet jatkuvat pidempään tai muuttuvat voimakkaammiksi, hakeudu testiin. Mikäli olet altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle ja koet lieviäkin koronaan viittaavia oireita, hakeudu välittömästi koronatestiin.

Seuraamme tilannetta tiiviisti yhdessä Essoten kanssa, ja tiedotamme teitä mahdollisista muutoksista.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021