Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 17.9.2020

Opiskelijatiedote 17.9.2020

17.09.2020

Esedun Mikkelin toimipisteissä jatketaan etäopiskelua 27.9. saakka. Seuraamme tilannetta kokoajan, ja tiedotamme mahdollisista muutoksista opiskelijoille ja huoltajille Wilman kautta.

Ruoka-annoksia jaossa etäopiskelussa oleville

Etäopetuksessa olevat opiskelijat voivat hakea ruoka-annokset Otavankadun myymälä Onnista ennakkotilauksen mukaisesti. Karanteeniin määrättyjen opiskelijoille ruoka-annokset toimitetaan tilausten mukaan turvallisesti kotiovelle.

Kuinka tilaat ruoka-annokset itsellesi:

 • Ilmoita tilauksesta omalle vastuuohjaajallesi jakoa edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä. Kerro samalla mahdolliset erityisruokavaliosi.
 • Ruoka-annokset voit noutaa Otavankadun toimipisteestä ravintola Ilonan ulko-ovelta (Otavankadun puolelta):
  • ma 21.9. klo 12-14 (kolmen päivät ateriat)
  • to 24.9. klo 12-14 (kahden päivän ateriat)

Noudatathan turvaetäisyyksiä ja hyvää käsihygieniaa ruoka-annoksia noutaessasi.

YTO-opetuksen toteuttaminen etäopetuksena

YTO-opettaja lähettää opiskelijoille Wilma-viestin, jossa kertoo, miten etäopetus käynnistyy, ja josta löytyy linkki materiaaleihin. Opettaja aloittaa opetuksen Teamsissä työjärjestyksen mukaisesti ja on oppituntien aikana läsnä joko Teamsissä tai tavoitettavissa puhelimitse tai Wilman kautta. Tästä poikkeuksena liikuntatunnit, joiden suorittamisen opettajat ohjeistavat Wilmassa. Jos opetus poikkeaa yllä ilmoitetusta, opettaja ilmoittaa asiasta Wilmassa.

ChillEdu – opiskelijatoimintaa etänä

Mikkelin opiskelijatoiminta järjestetään toistaiseksi etänä Teamsin kautta. ChillEdu auki arkisin klo 12-13, ja joka kerta paikalla opiskelijatoiminnan ohjaaja Sanna.

ChillEduun pääset Teams-linkin kautta

Opiskeluterveydenhuolto

Mikkelissä opiskeluterveydenhuolto palvelee normaalisti. Kaikki ajat edelleen ajanvarauksella opiskeluterveydenhuollon vastaanotolle.

Mikkelissä kulku opiskeluterveydenhuoltoon tapahtuu etäopetuksen aikana Otavankadun toimipisteessä vanhan hautausmaan puoleisen päädyn ovesta.

Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot

Tervehdys kuraattoreilta ja psykologeilta!

Opiskeluhuolto tarjoaa tukea ja ohjausta syksyn haasteisiin

Syksy on lähtenyt käyntiin koronan sävyttämin muutoksin. Mielen päällä voi tällä hetkellä olla paljon asioita liittyen esim. etänä opiskeluun, omaan hyvinvointiin tai arjen uudelleen järjestämiseen.

Kuraattori ja psykologi tukevat ja ohjaavat opiskelijoita erilaisissa hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Heidän kanssaan voi keskustella esim. elämässä vastaan tulevista asioista ja kysymyksistä sekä ihmissuhteisiin, opiskeluun ja mielenterveyteen liittyvistä teemoista.

Kuraattori ja psykologi tekevät tarvittaessa yhteistyötä huoltajien ja perheiden, oppilaitosten henkilöstön sekä muiden yhteistyötahojen ja viranomaisten kanssa. Kuraattoriin ja psykologiin voi ottaa yhteyttä opiskelija itse tai joku muu, jolla herää huoli. Kuraattorin ja psykologin kanssa käydyt keskustelut ovat vapaaehtoisia ja luottamuksellisia.

Laura Anttila, kuraattori, puh. 040 359 7297

 • Otavankatu 4 toimipiste: hius- ja kauneudenhoitoala, sosiaali- ja terveysala
 • aviradantie 4-6 toimipisteen alat

Jorma Naakka, kuraattori, puh. 040 359 8200

 • Otavankatu 4 toimipiste: elintarvikeala, matkailuala, kotityö- ja puhdistuspalvelut, ravintola- ja catering-ala, Valma

Saara Laukkanen, kuraattori, puh. 040 359 8210

 • Kinnarin toimipisteen alat
 • Otavankatu 4 toimipiste: liiketoiminta, tieto- ja tietoliikennetekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, sähkö- ja automaatioala
 • Salosaaren toimipisteen alat

Outi Puikkonen, vastaava kuraattori, puh. 050 389 1259

Aija Sairanen, psykologi, puh. 040 359 8178 

 • Raviradantie 4-6 toimipisteen alat
 • Salosaaren toimipisteen alat

Ulla Sopanen, psykologi, puh. 040 359 9503

 • Otavankatu 4 toimipisteen alat
 • Kinnarin toimipisteen alat

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@essote.fi. Parhaiten saat meihin yhteyden Wilma -viestillä.

Korona-aikana toimimme ensisijaisesti etäyhteyksin (puhelin ja videovisit=videopuhelu)

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021