Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 10.8.2020

Opiskelijatiedote 10.8.2020

10.08.2020

Lukuvuoden aloitus

Jatkavat opiskelijat palaavat kouluun työjärjestyksensä mukaisesti, joka on nähtävillä Wilmassa. Esedun valmiusryhmä seuraa tilannetta ja tiedotamme henkilökuntaa, opiskelijoita sekä huoltajia mahdollisista muutoksista tarpeen tullen.

Muistatetaanhan nämä tärkeät asiat lukuvuoden alkaessa:

Töihin ja kouluun tulemme vain terveenä

 • Jos koet mitään Covid 19-sairauteen liittyviä oireita (mm. flunssaoireet, kuume, vatsaoireet, haju- tai makuaistin äkilliset muutokset), älä tule töihin tai kouluun. Ota yhteys koronapäivystykseen puh. 116117. Opiskeluterveydenhuolto ei ota vastaan ko. tavoin oireilevia.
 • Jos sairastut kesken työ- tai koulupäivän koronaan viittaaviin oireisiin, ota viipymättä yhteyttä: opettajaasi ja Essoteen (koronapäivystys puh. 116117). Jos olet opiskelemassa työelämässä, ota yhteys myös työpaikkaohjaajaasi.
 • Riskiryhmiin kuuluville ei suositella lähiopintoihin osallistumista. Vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat lisätä perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä, esimerkiksi:
  • Vaikea-asteinen sydänsairaus
  • Huonossa hoitotasapainossa oleva keuhkosairaus
  • Diabetes, johon liittyy elinvaurioita
  • Krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta
  • Vastustuskykyä heikentävä tauti kuten aktiivisessa solunsalpaajahoidossa oleva syöpätauti
  • Vastustuskykyä voimakkaasti heikentävä lääkitys (esimerkiksi suuriannoksinen kortisonihoito)

Muista edelleen turvaetäisyys

 • Muista välttää tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kanssa. Koronavirusinfektio tarttuu pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Se voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut ihminen on yskinyt tai aivastanut käteensä.

Huolehdi hygieniasta

 • Pidä kädet puhtaana. Pese kädet aina töihin ja kouluun tultuasi, ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen ja poistuessasi työtehtävistäsi. Pese kädet vedellä ja saippualla kauttaaltaan ainakin 20 sekunnin ajan. Mikäli käsien pesuun ei ole mahdollisuutta, käytä käsidesiä. Ohjeita käsien pesuun löytyy Esedun wc-tiloista. Käsihuuhdetta on saatavilla oppilaitoksen sisäänkäynneissä ja muissa tiloissa.
 • Yskiessäsi, aivastaessasi, niistäessäsi käytä nenäliinaa, suojaa suusi. Pese aina kädet heti tämän jälkeen koskettamatta turhaan pintoja ja työvälineitä.

Pidetään yhteiset tilat puhtaina

 • Oppilaitoksen tilojen siivouksessa noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita. Yhteisessä käytössä olevia luokka- ja muita tiloja siistitään ryhmien vaihtuessa ennen uuden ryhmän saapumista tilaan mahdollisuuksien mukaan (mm. pöytäpintojen ja näppäimistöjen osalta). Vastuu luokkatilojen puhdistamisesta ryhmän vaihtuessa on luokassa olevalla opettajalla, mutta puhdistathan oman opiskelupisteesi lähtiessäsi.
 • Jokaisessa toimipisteessä luokkiin toimitetaan elokuun alussa puhdistusaineet sekä käsipyyhepaperit. Puhdistusaineiden ja -tarvikkeiden osalta apua saa siivoojilta. HUOM! Puhdistusainetta ei tule suihkuttaa suoraan esim. näppäimistöille vaan ensin paperiin, jolla pinnat pyyhitään.

Työpaikoilla opiskellessa noudatetaan lisäksi kyseisen työpaikan ohjeistuksia.

EseduPISTEET ja opintosihteeripalvelut

EseduPISTEET palvelevat tällä hetkellä normaalisti. Lisätietoja EseduPISTEiden palveluista ja aukioloajoista löydät www-sivuiltamme.

EseduPISTEET sijaitsevat nyt Mikkelissä Otavankadulla ja Salosaaressa sekä Pieksämäellä Kuusitiellä.

Kuusitien EseduPISTE muuttaa tämänhetkisen aikataulun mukaan syyskuussa entisiin Huoltsikan tiloihin (Keskuskatu 34). Tiedotamme muuttoaikataulusta myöhemmin tarkemmin.

Koska kaikissa toimipisteissä ei ole jatkossa EseduPISTE-palveluja saatavilla, olemme luomassa sähköistä palvelupyyntölomaketta. Sähköisten EseduPISTE-palvelujen käyttöönotosta tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Koulutusalakohtaisten opintosihteereiden kanssa asioidaan ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitseOpintosihteereiden koulutusalat ja yhteystiedot

Moodle vaihtuu Kippoon

Olemme siirtyneet Kippo-oppimisympäristön käyttöön. Moodlessa (uusi ja vanha) opiskellaan enää muutamia keskeneräisiä kursseja.

Kippoon pääset esedu.fi-sivuston pikalinkeistä tai suoraan osoitteesta www.kippo.esedu.fi. Kirjautuminen Esedu-tunnuksilla: etunimi.sukunimi@esedulainen.fi.  Video-ohje kirjautumiseen.

Tukea verkko-opintoihin saat Entteristä (https://www.esedu.fi/eesedu/tuki-ja-opastus/entteri/). Tutustu myös verkko-opiskelumahdollisuuksiin Esedussa.

Maksutonta sparrausta ja tukea opiskelijoille yritystoimintaan Roihu-hankkeelta

Nyt juuri sinulla on mitä mainioin tilaisuus saada täysin maksutonta sparrausta ja tukea yritystoimintaasi.

Onko esimerkiksi yrityksen perustaminen haaveena, vai haluaisitko asiantuntijan apua yrityksesi palveluiden hinnoitteluun, tai yrityksen tunnuslukujen syvällisempään ymmärtämiseen? Onko jaksaminen äärirajoilla, ja haluat kuuntelijaa? Kaipaatko uutta boostia liiketoimintaasi? Kaikkiin näihin teemoihin löytyy nyt luottamuksellista ja henkilökohtaista apua ja tukea.

Käytä siis tilaisuus omaksi ja yrityksesi hyödyksi! Varaa oma aikasi.

Sparraajina toimivat Roihu-hankkeen tutut valmentajat Raija Kallioinen, Happy Note ja Päivi Jormalainen, Tarvissio Oy. Sparrauksia 1-2/henkilö. Henkilökohtaisten sparrausten (1 krt/ 60 min) teemoina Raija Kallioisella liiketoiminnan uudistaminen/uusien liiketoimintatapojen löytäminen, yrittäjän jaksaminen/työhyvinvointi sekä johtaminen. Päivi Jormalaisen teemoina ovat talous ja yrittäjyyden tuki.

Tapaamiset ketterästi etänä, eli Teamsin kautta, tai puhelimitse. Yhteydenotto tulee valmentajan puolelta, eli ilmoittautumisvaiheessa on tärkeää ilmoittaa yhteystiedot.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus pitää tehdä kahta päivää ennen, jos tapaaminen on peruutettava jostain syystä. Tämä koskee myös itse tapaamisaikojen varauksia, varaathan itsellesi ajan myös kaksi päivää ennen.

Opiskelijatiedote on julkaistu myös Wilmassa opiskelijoille ja huoltajille.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021