Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 1.4.2020

Opiskelijatiedote 1.4.2020

01.04.2020

Valtioneuvosto päätti tällä viikolla poikkeusolojen jatkumisesta

Etäopiskelua jatketaan ainakin 13.5.2020 saakka valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti.

Opiskelijatoimintaa etänä!

Opiskelijatoiminnan tila ChillEdu on auki jatkossa joka arkipäivä (ma-pe) klo 10.30-11.30. Pidä tauko etäopiskeluista ja tule tapaamaan opiskelijakavereitasi, vaihtelemaan kuulumisia ym. Opiskelijatoiminnan ohjaaja Sanna on myös paikalla.

ChillEduun pääset liittymään Teamsin kautta.

Yhteinen etäkahvihetki joka maanantaiaamu

Tällä viikolla järjestimme ensimmäisen kaikkien esedulaisten yhteisen etäaamukahvihetken. Jatkossa kyseinen hetki on tarkoitus järjestää joka maanantaiaamu, poikkeuksena pääsiäisen jälkeinen tiistai. Toimitamme linkin Teams-hetkeen näissä Wilma-tiedotteissamme.

Tule mukaan seuraavaan etätapaamiseen ma 6.4. klo 9-9.30. Liity mukaan Teamsin kautta.

Muistathan liittyessäsi sulkea kameran sekä mykistää mikin! Tarpeen tullen kysymyksiä voi esittää tai pyytää puheenvuoroa chatin kautta. Voit myös toimittaa etukäteen kysymyksiä Marikalle (tämän tiedotteen lähettäjä) Wilman kautta. Vastaamme tulleisiin kysymyksiin livenä aamukahvihetkessä.

Opiskeluterveydenhuolto

Mikkelissä

Koronavirustilanteen vuoksi opiskeluterveydenhuollon henkilökuntaa on siirretty muihin töihin. Sen vuoksi vastaanotto on vain Otavankatu 4:ssä (huom. saavu vastaanotolle hautausmaan päädyssä olevasta ovesta).

Keskiviikosta 1.4. alkaen vastaanotolle voi hakeutua ainoastaan soittamalla etukäteen puh. 044 794 5086. Avointa vastaanottoaikaa ei siis ole. Wilman kautta asioidessasi laita viesti th Hanna-Riikka Kankaiselle.

Ethän tule vastaanotolle, mikäli sinulla on hengitystieoireita. Mikäli sinulla on hengitystieoireita soita suoraan päivystysapuun p. 015 116 117.

Odotustiloissa pyydämme teitä istumaan ainakin 1,5 m päässä oman perheen ulkopuolisista ihmisistä, sekä huomioimaan että odotustiloissa ei saa oleskella yli 5 henkilöä samanaikaisesti. Tarvittaessa ulkona oman vuoron odottaminen on suotavaa.

Kutsuntatarkastusten osalta ei vielä toistaiseksi aikataulua selvillä. Kun tilanne selkiytyy, on terveydenhoitaja yhteydessä suoraan kutsuntaikäiseen nuoreen.

Pieksämäellä

Pieksämäellä opiskeluterveydenhuolto päivystää joka päivä klo 8-15 Huoltsikalla, Keskuskatu 32. Soita ensin terveydenhoitajalle puh. 040 305 6613. Flunssaisena ei vastaanotolle! Nuorten sairaanhoitajan vastaanotto on Pientareella. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista.

Jatkoväyläopinnot Xamkissa

Xamkin tarjoamat jatkoväyläopinnot löydät avoimen AMK:n koulutuskalenterissa (hakutulokseen suodatettu kaikki alat)

Etsitkö oman alasi opintoja? Tarkenna hakua valitsemalla alasvetovalikosta oma ala (esim. tekniikka, terveysala, sosiaaliala ym.).

Huom! Koska jatkoväylään sisältyviä opintoja on toteutuksessa pääsääntöisesti kerran vuodessa, ja koska lukukausi on jo näin pitkällä, ei kaikilla aloilla ole juuri tällä hetkellä tarjontaa.

Yleistä tietoa jatkoväyläopinnoista.

Kiinnoistaisiko AMKoodari-opinnot?
Lue lisää: https://www.xamk.fi/amkoodari/ . Lisätietoja voit kysellä sähköpostitse marjo.puikkonen@xamk.fi

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia toisen asteen opiskelijoille, myös avoimen AMK:n koulutustarjonta.

Lisätietoja: alakohtaiset yhteystiedot löydät Xamkin www-sivuilta https://www.xamk.fi/avoinmen-amkn-yhteystiedot/.

Opiskelijoille kysely etäopiskelusta – vastaa 8.4. mennessä

Opiskelijoille on lähetetty lyhyt palautekysely koskien etäopintoja ja etäopintojen aikaista ohjausta tänään ke 1.4. Palautekyselyn tarkoituksena on varmistaa mahdollisimman laadukas koulutus ja ohjaus myös poikkeustilan aikana.

Löydätte kyselyn Wilma-viesteistänne ja se on lähetetty kopiona myös sähköpostiinne. Vastaathan palautekyselyyn ensi keskiviikkoon (8.4.2020) mennessä.

Lisätietoja: laatukoordinaattori Raisa Karjalainen (raisa.karjalainen@esedu.fi tai 044 711 5945)

Ruoka-apu

Mikkelissä

Mikkelissä ruoka-apua saatavilla muun muassa Diakoniatyön kautta.

Etsivän nuorisotyön kautta voi tiedustella muita ruoka-apua tarjoavia toimijoita Mikkelin seudulla. Ota yhteys Assiin (assi.herttuainen@sivistys.mikkeli.fi).

Pieksämäellä
Erikseen sovittaessa on opiskelijan mahdollista saada akuuttia ruoka-apua Pieksämäellä mm. Ohjaamo Pientareen kautta. Ota yhteys Ohjaamoon: puh. 044 088 2473 tai sähköpostitse ohjaamopientare@pieksamaki.fi

 Onko sinulla herännyt kysymyksiä liittyen koronavirustilanteeseen? Usein kysyttyjä kysymyksiä! Löydät usein kysytyt kysymykset www-sivuiltamme.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021