Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 1.10.2020

Opiskelijatiedote 1.10.2020

01.10.2020

Maanantaista alkaen palaamme lähiopetukseen työjärjestyksen mukaisesti Mikkelin toimipisteissämme. Seuraamme koronavirustilannetta koko ajan ja teemme tarvittaessa muutoksia. Tiedotamme opiskelijoita ja huoltajia mahdollisista muutoksista.

Maanantaina 5.10. aloitamme siis oppilaitoksen normaalin työjärjestyksen mukaisen opetuksen ja noudatamme tarkoin terveysviranomaisten suosituksia. Pestään käsiä ja pidetään turvavälit. Jos sinulla on tunne, että olet jäänyt opiskeluissasi jälkeen, otathan yhteyttä omaan vastuuohjaajasi opintojen edistämiseksi.

Opiskelija, muistathan ilmoittaa Kelalle koulumatkatuen muutoksista!

Tämä tiedote koskee opiskelijoita, jotka saavat Kelan koulumatkatukea.

Olethan tietoinen, että etä- ja verkko-opiskelulla voi olla vaikutusta Kelan koulumatkatukeen. Jos esimerkiksi kuljet oppilaitokseen opintoihin 3 päivänä viikossa ja teet muina päivinä etäopintoja kotoa, ei sinulla ole oikeutta koulumatkatukeen.

Koulumatkatukeen vaikuttavia muutoksia ovat esimerkiksi

  • matkustat koulumatkoja alle 4 päivänä viikossa
  • vaihdat kulkutapaa
  • aloitat koulutussopimusjakson sellaisella etäisyydellä kotoa, että et ole oikeutettu koulumatkatukeen
  • aloitat palkallisen oppisopimusjakson
  • keskeytät opintosi
  • valmistut kesken lukuvuoden

Katso Kelan tarkemmat ohjeet täältä: https://www.kela.fi/koulumatkatuki-muutosten-ilmoittaminen

Kelan tarkemmista ohjeista löytyy tieto, kuinka eri muutoksista ilmoitetaan.  Vaihtoehtoina ovat eri tapauksissa ilmoittaminen Kelaan joko viestillä sähköisessä asiointipalvelussa, soittamalla Kelan asiakaspalvelunumeroon tai jättämällä EseduPISTEeseen koulumatkatuen muutoshakemuksen.

Kelan asiakaspalvelu: https://www.kela.fi/soita-kelaan

EseduPISTEiden yhteystiedot: https://www.esedu.fi/opiskelijalle/esedupiste/

Esedun Mikkelin toimipisteiden opetus on ollut koronatilanteesta johtuen pääsääntöisesti etäopintoina 15.9. – 2.10.2020. Poikkeuksia tästä on ollut mm. metsäalan ja logistiikka-alan opinnoissa. Osa Mikkelin opiskelijoista on voinut olla kokonaan etäopetuksessa jo 10.9. alkaen. Koulutussopimus- ja oppisopimusjaksot on kuitenkin pyritty järjestämään normaalisti, mikäli se on työnantajayrityksille sopinut.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021