Skip to content

Koulutusvienti

Olemme Esedulla tehneet koulutusvientiä eli myyneet koulutuksiamme ulkomaisille asiakkaille jo useiden vuosien ajan. Koulutusviennin liiketoiminta hoidetaan Etelä-Savon Koulutus Oy:n tytäryhtiö KasvuEsedun kautta.

Koulutusviennin tuotteina tarjoamme muun muassa:

  • täydennyskoulutuksia,
  • Skills-kilpailuvalmennuksia,
  • koulutusjärjestelmien konsultointia,
  • opintovierailuja sekä
  • ammatillisia tutkintoja ja tutkinnonosia.

Toteutamme lyhytkoulutukset pääasiassa Suomessa siten, että ryhmät saapuvat koulutukseen Eseduun tai kumppanioppilaitoksiimme. Sen sijaan tutkintokoulutus tapahtuu pääosin asiakkaan omassa maassa. Toteutamme koulutuksiamme myös virtuaalisesti.

Keväällä 2021 Esedulta valmistui ensimmäiset tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneet opiskelijat Venäjällä. Olemme ensimmäinen suomalainen ammatillinen oppilaitos, joka on järjestänyt kokonaisen ammatillisen perustutkinnon ulkomailla.

Huom! Venäjän aloitettua sodan Ukrainaa vastaan, Esedu on toistaiseksi vetäytynyt kaikesta Venäjä-yhteistyöstä Etelä-Savon Koulutus Oy:n hallituksen 28.2.2022 tehdyn päätöksen mukaisesti. Sekä koulutusvienti että opiskelijoiden ja henkilöstön vaihdot (ja niiden suunnittelu) alueelle on lopetettu toistaiseksi.

Esedulla on laajat verkostot sekä ulkomailla että kotimaassa

Oppilaitoksessamme on vuosien aikana vieraillut useita ryhmiä eri maista ja organisaatioista. Suomalainen ammatillinen koulutus, sen työelämälähtöisyys sekä pedagogiikka kiinnostavat ulkomailla.

Koulutusvienti kehittää myös oman henkilöstömme osaamista sekä myös opetuksen laatua. Kun kouluttajat opettavat toisen maan ja kulttuurin edustajia, he joutuvat väistämättä pohtimaan opetussisältöjä, pedagogiikkaa ja omaa opetustaan aivan uudesta näkökulmasta.

Teemme koulutusviennin toteutuksessa yhteistyötä monien kotimaisten ja ulkomaisten tahojen kanssa. Olemme avoimia uusille kumppanuuksille. Mikäli teitä kiinnostaa koulutusviennin kumppanuus kanssamme, keskustelemme mielellämme asiasta lisää!

Lisätietoja koulutusviennistä

Vesa Vainikainen
koulutusjohtaja
puh. 044 711 5622
vesa.vainikainen@esedu.fi

Katja Akulsina
koulutusvientivastaava
puh. 040 651 7573
katja.akulsina@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021