Skip to content
EtusivuAjankohtaistaYhteistyö moskovalaisen IT College 54:n kanssa jatkuu

Yhteistyö moskovalaisen IT College 54:n kanssa jatkuu

25.10.2021

Esedu ja moskovalainen IT College 54 ovat tehneet sopimuksen koulutusyhteistyön jatkumisesta. Yhteistyö käsittää edelleen tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon koulutusviennin Venäjälle. Uusi ryhmä moskovalaisia opiskelijoita aloitti opintonsa 18.10. avauswebinaarilla, jonka alussa ryhmää tervehti Esedun koulutusjohtaja Vesa Vainikainen.
”Toteutimme yhdessä IT College 54:n kanssa aiemmin tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon koulutuksen, joten tämä on jatkoa sille. Aiemman koulutuksen sisältöön verrattuna uuden ryhmän osalta tutkinnon sisältöön on tullut muutoksia esimerkiksi uusi tutkinnon osa, kyberturvallisuus”, kertoo Esedun koulutusvientivastaava Katja Akulsina.

Koulutuksen markkinointi ja opiskelijoiden rekrytointi toteutetaan IT Collegen toimesta.
”Markkinointia varten on tehty erilaisia materiaaleja. Me järjestimme infotilaisuuden opiskelijoille ja heidän vanhemmilleen, jossa vastasimme mahdollisiin kysymyksiin sekä kerroimme tarkemmin koulutuksesta. Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneet meidän tarjoamasta tutkinnosta, ovat ensin tehneet hakemukset, minkä jälkeen IT Collegen projektipäällikkö on vielä haastatellut hakijat ja sitten valinnut opiskelijat ryhmään.”

Tänä vuonna koulutuksessa aloittaa peräti 36 opiskelijaa. Tutkintoa suorittavat opiskelijat maksavat koulutuksesta lukuvuosimaksun. Koulutusviennistä vastaa Esedun tytäryhtiö KasvuEsedu Oy, ja koulutuksen opetuksen käytännön toteuttamisesta vastaa Esedun tieto- ja viestintätekniikan opettaja Tuomas Puro yhdessä kollegoidensa kanssa.
”Aiemman kokemuksenne perusteella toiveena on lisätä lähiopetusta Moskovassa tietysti koronavirustilanne huomioiden. Käytännössä opettajat tulevat matkustamaan Moskovaan ja opettavat siellä opiskelijoita muutaman päivän kerrallaan. Olemme myös varautuneet etäopetukseen. Alustavan suunnitelman mukaan ryhmän olisi tarkoitus tulla Suomeen, Mikkeliin lähiopetusjaksolle toukokuussa 2022”, kuvailee Esedun koulutusvientivastaava Noora Juuti opetuksen käytännön toteutusta.

Koulutusyhteistyön jatkumisesta päätettiin syyskuussa pidetyssä tapaamisessa. Samaisessa tapaamisessa osallistujat keskustelivat suomalaisen koulutuksen erityispiirteistä ja IT college 54:n mahdollisuuksista jatkaa kansainvälisen koulutusyhteistyön toteuttamista valtiollisena toimijana.
”Esittelimme tapaamisessa Esedua monelta kantilta erityisesti Moskovan kaupungin koulutuskomitean edustajille, sillä emme ole heitä aiemmin tavanneet. Keskusteluissa on noussut esiin mahdollisuus, että IT College voisi jatkossa olla tämän kansainvälisen tutkintoviennin valtiollinen toimija, mikä voisi esimerkiksi tarkoittaa, että he koordinoivat IT-alan tutkintovientiä Venäjällä. Esedulle tämä tarkoittaisi tutkintoviennin laajenemista. Kiinnostusta tieto- ja viestintätekniikan koulutukseen on ollut muiltakin Venäjän alueilta”, Juuti kertoo.

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Pavel Ivanov

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021