Skip to content

Ravintolat oppimisympäristönä

Ravintola- ja catering-alan opiskelijoillamme on mahdollisuus työskennellä Mikkelissä ravintolaoppimisympäristössämme Ravintola Innossa

Ravintola- ja catering-alan opiskelijoillamme on mahdollisuus työskennellä Mikkelissä aidossa oppimisympäristössämme ravintola Innossa.

Ravintolassa opiskelijat työskentelevät aina opettajien tai taitovalmentajan ohjauksessa. Ravintola Inno toimii sekä kokki- että tarjoilijaopiskelijoille yritysmäisenä oppimisympäristönä.

Ravintola-alan opiskelijat harjoittelevat ravintola Innon salissa ammattiinsa kuuluvia perustaitoja kuten ravintolasalin kunnostamista, kattamista, tarjoilua, annosruokien ja juomien tarjoilua ja ennen kaikkea ystävällistä ja sujuvaa asiakaspalvelua. Ohjauksessa kiinnitetään erityisesti huomiota asiakkaan kohtaamiseen ja palvelemiseen.

Keittiössä valmistetaan ruokatuotteita alusta lähtien itse. Ravintolassa opetellaan kokin ammatin perustaitoja: ruoanvalmistuksessa tarvittavia kädentaitoja, herkullisen ja monipuolisen ruuan valmistamista eri tekniikoilla sekä ruuan valmistuksessa tärkeiden asioiden huomioimista kuten taloudellisuutta, hygieenisyyttä sekä omavalvontaa.

Kokkiopiskelijat harjoittelevat myös mm. annoskorttien laatimista ja tulkintaa, työsuunnitelmien tekemistä, erilaistan raaka-aineiden käsittelyä sekä annoksien esille laittoa.
Ravintola Inno on auki lukuvuoden aikana maanantaista perjantaihin. Innon yhteydessä toimii myös kahvila. Ravintola toimii myös tilausravintolana muuna aikana. Innossa on täydet anniskeluoikeudet.

Lisätietoa

Ravintola Inno
Otavankatu 4, Mikkeli

Eija Loisa
tarjoilijoiden taitovalmentaja
puh. 044 711 5463
eija.loisa@esedu.fi

Jussi Liimatainen
kokkien taitovalmentaja
puh. 044 711 5304
jussi.liimatainen@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021