Skip to content

Rakennusalan oppimisympäristöt

Rakennusalalla työskennellään mahdollisimman paljon aidoissa työkohteissa. Työmaat ovat pääsääntöisesti asiakaskohteita, joissa toteutetaan monipuolisia rakennus- ja korjaustoimenpiteitä asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Omat talotyömaat tehdään alusta alkaen valmiiksi asti joko tilaustyönä tai myyntiin. Asiakaskohteet ovat erilaisia työmaita, joissa tehdään yksi tai useampi rakennusvaihe valmiiksi asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakaskohteina on tehty mm. talojen ja ulkorakennusten perustuksia, piha- ja ulkorakennuksia, katoksia ja asuntojen huoneistoremontteja.

Asiakastöitä tehdään myös työsalissa, jossa voidaan valmistaa sekä pieniä että hyvin suuriakin töitä. Esimerkiksi jätekatoksia, ulkohuusseja, piha- ja ulkorakennuksia sekä laitureita. Valmistus voidaan tehdä myös elementteinä, jolloin kokoaminen tapahtuu sijoituspaikassa.

Esedussa koulutus on työelämälähtöistä ja koulutuksen aikana tehdään paljon rakentamiseen liittyviä työtehtäviä myös rakennusalan yrityksissä Etelä-Savon alueella. Tutkinnossa vaadittavat ammattiosaamisen näytöt suoritetaan aina rakennusalan yrityksissä.

Lisätietoa

Mikkeli
rakennusala
opettaja Antti Pylkkänen
puh. 044 711 5830

pintakäsittelyala
opettaja Tarja Seppänen
puh. 040 708 0323

Pieksämäki
taitovalmentaja Markku Hyttinen
puh. 040 305 6678

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021