Skip to content

Kauneudenhoidon oppimisympäristöt

Hius- ja kauneudenhoitoalan oppimisympäristöt sijaitsevat Mikkelin Otavankadulla ja Pieksämäen Keskuskadulla. Mikkelissä toimii Parturi-kampaamo Oppi ja Pieksämäellä kosmetologiopiskelijoiden kanssa yhteinen Kaunola.

Sekä parturi-kampaamo Oppi että Kaunola toimivat opiskelijoille yritysmäisinä oppimisympäristöinä. Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat työskentelevät aina opettajan tai ammattihenkilön ohjauksessa.

Opettajan ohjaustarve kuitenkin vähenee, mitä pidemmällä opinnoissaan opiskelija on. Opiskelijat tekevät omien taitojensa mukaisia ja oppimista edistäviä töitä. Loppuvaiheen opinnoissa opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti ammatin luonteen mukaisesti. Tuolloin toiminta Oppissa ja Kaunolassa on täsmälleen samanlaista kuin normaalissa parturi-kampaamossa ja kauneushoitolassa.

Asiakastyöt tehdään aina asiakaslähtöisesti ja palvelut kattavat kaikki hius- ja kauneudenhoitoalan perustyöt. Opintojen eri vaiheissa opiskelijat tekevät myös erilaisia projekteja. Parturi-kampaamoissa sekä kauneushoitolassa käytetään useamman maahantuojan tuotteita, jotta opiskelijalle tulee monipuolinen käsitys alan erilaisista tuotemahdollisuuksista. Lisäksi myynnissä on kuluttajalle eri merkkien alla olevia hiusten ja hiuspohjan sekä ihonhoidon kotihoitotuotteita.

Oppimisympäristöissä ei ole asiakaspalvelua päivittäin, sillä tilat toimivat myös opetustiloina. Parturi-kampaamo Oppin tiloja käyttävät myös monet hiusalan maahantuojat kouluttaessaan Mikkelin ja lähialueiden parturi-kampaajia, opiskelijoitamme sekä hiusalan opettajia hiusmuodin ja uusien tuotteiden saloihin.

Parturi-kampaamo Oppi

Otavankatu 4, Mikkeli

  • kaksi työtilaa
  • 40 työpistettä
  • 11 pesupaikkaa

Lisätietoa:
opettaja Maikki-Noora Karvinen
puh. 044 711 5740
maikki-noora.karvinen@esedu.fi

Tutustu Parturi-kampaamo Oppiin

Kaunola

Keskuskatu 32, Pieksämäki

  • parturi-kampaamossa 12 asiakaspaikkaa
  • kauneushoitolassa 6 asiakaspaikkaa

Lisätietoa:

Hiusala
opettaja Pirjo Saarinen
puh. 044 711 5809
pirjo.saarinen@esedu.fi

Kauneudenhoito
opettaja Elina Pitkänen
puh. 040 305 6659
elina.pitkanen@esedu.fi

Tutustu Kaunolaan

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021