Skip to content

Hyvinvointiteknologia

Kodinomainen oppimisympäristö


Moderni hyvinvointiteknologian oppimisympäristömme sijaitsee Otavankadulla Mikkelissä. Oppimisympäristö on tehty kodinomaiseksi tilaksi ja siellä on makuuhuone, keittiö, vessa, olohuone sekä pieni kuntosali. Tilassa on monipuolisesti erilaisia laitteita ja teknisiä ratkaisuja, jotka tukevat hyvinvointialojen ammattitaidon kehittymistä.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat voivat harjoitella erilaisia kotihoidon asiakastilanteita, koneellista lääkehoitoa, asiakkaan siirtoa ja aistivammojen apuvälineiden käyttöä. Hyteks-tilassa opiskelijat voivat perehtyä myös erilaisiin tunnistimiin sekä turvallisuuden teknologisiin ratkaisuihin sekä moniin arkea helpottaviin pienapuvälineisiin.

Asiakkaan psykososiaalisen toimintakyvyn tukemiseksi oppimisympäristössä on useita hyvinvointiteknologian laitteita kuten esim. Paro-hoivarobotti (pehmohylje) sekä eri ikäisten ja muutoin eri kohderyhmien aktivointiin sopiva taikamatto.

Kokemuksellista oppimista pyörätuolin käyttäjänä opiskelija voi saada esteettömyydestä, sähköisesti toimivista kaapistoista ja arkisten askareiden sujuvuudesta toimivassa kodissa.

Puhdistuspalvelualan opiskelijat perehtyvät oppimisympäristössä laitteiden puhdistukseen ja robotiikkaan.

Tekniikan alan hyvinvointiteknologia-asentajaksi opiskelevien kanssa opiskellaan asiakkaan kohtaamista kotihoidossa, laitteiden ja ohjelmistojen asennusta ja huoltoa sekä asiakkaan ohjaamista, Zora-robotin peruskäyttöä ja ohjelmointia erilaisten asiakkaiden kanssa.

Lisätietoa:

opettaja Satu Sundell puh. 040 616 4113
opettaja Tarja Pajunen puh. 044 711 5639

 

Katso mitä Zora osaa

Hyväksy Tilastot & Markkinointi evästeet katsoaksesi tämän videon.

Näin HYTEKS-luokassa liikutaan pyörätuolilla

Hyväksy Tilastot & Markkinointi evästeet katsoaksesi tämän videon.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021