Skip to content
EtusivuHankkeetYhdessä Parasta! ITÄ
tummalla puupöydällä kahden palapelin palaa osumassa yhteen

Yhdessä Parasta! ITÄ

Kohderyhmä

  1. Opetus- ja ohjaushenkilöstö
  2. Työelämässä oppimisen palveluprosessiin osallistuvat yhteistyökumppanit

Tavoitteet

  1. Vertaisoppiminen kehittyy ja toteutuu koulutuksen järjestäjien välillä :Edistetään ja jatketaan Parasta -kehittämisohjelmissa kokeiltujen yhteisöllisten oppimisen menetelmien ja valmennusten sekä palvelu- ja toimintaprosessien (HOKS-, oppis- ja koulutussopimus) käyttöönottoa mahdollisimman laajasti koulutuksen järjestäjillä. Kehittämisessä työelämäpalvelut ja opetuspalvelut tekevät suunnitelmallista yhteistyötä keskenään.
  2. Vertaisvalmentajatoiminnan käynnistäminen ja edistäminen oppilaitoksissa: Käynnistetään ja lisätään koulutuksen järjestäjien välistä yhteistyötä ja vertaisoppimista vertaisvalmentajatoiminnan avulla. Toiminnalla edistetään Parasta -kehittämiskokeilussa kokeiltujen  yhteisöllisten oppimisen menetelmien ja valmennusten sekä palvelu- ja toimintaprosessien (HOKS, oppi- ja koulutussopimus) käyttöönottoa mahdollisimman laajasti koulutuksen järjestäjillä.

Toimenpiteet

  1. Vertaisoppimisen ympäristön rakentaminen verkostoon.
  2. Koulutuksen järjestäjille muodostetaan pysyvä vertaisoppimisen malli, jonka myötä rakentuu laadukas ja yhdenmukainen työelämässä oppimisen ja henkilökohtaistamisen prosessi.
  3. Vertaisvalmentajaverkoston rakentaminen, joka toimii pysyvänä paikallisena ja alueellisena vertaisvalmentajaverkostona.

Kollegalta voi oppia, Usko pois. Tasalaatuinen, Tasavertainen, tasapuolinen. Sujuva arki -tehdään se yhdessä. Helpota arkeasi - kysy vertaiseltasi. Opiskelijan parhaaksi, yhdessä työelämän kanssa. Yhdessä Parasta -hankekuva

1.8.2020-30.6.2022

Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymä Riveria

Etelä-Karjalan Koulutuskuntayhtymä, Saimaan ammattiopisto, Sampo, Etelä-Savon ammattiopisto, Esedu, Harjun oppimiskeskus, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä, Samiedu, Kouvolan seudun ammattiopisto, KSAO, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä, Ekami, Savon ammattiopisto, Sakky, Tanhuvaaran urheiluopisto, Ylä-Savon ammattiopisto

588 000 €

Opetushallitus

Hankkeen yhteyshenkilö
Kirsi Lappalainen
Etelä-Savon ammattiopisto
kirsi.lappalainen@esedu.fi
p. 044 711 5670

Ekami
Etelä-Savon ammattiopisto Esedu
Harjun oppimiskeskus
Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO
Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymä Riveria
Saimaan ammattiopisto Sampo
Samiedu
Savon koulutuskuntayhtymä Sakky
Tanhuvaaran urheiluopisto
Ylä-Savon ammattiopisto

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021