Skip to content
EtusivuKoulutuksetRavitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
Catering opiskelija tekemässä drinkkiä.

Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Pieksämäki, Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osan suoritettuasi osaat valmistautua työvuoroon  sekä huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten ja pitää niistä huolta.

Osaat myös palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä sekä päättää työvuoron työtehtävät. Osaat arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla ravitsemisalan yrityksen tai toimipaikan yksittäisissä työtehtävissä työryhmän jäsenenä. Kunnostat asiakas- ja työtiloja, valmistat tuotteita, palvelet asiakkaita, rekisteröit myyntiä sekä huolehdit asiakas- ja työtilojen siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu 4
Pieksämäki: Keskuskatu 32

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Koulutus on maksuton. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut, osan opiskelukustannuksista, esim. koulutuksessa tarvittavat, ammatin edellyttämät työvaatteet sekä -jalkineet. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen koulutukseen Mikkelissä alkavaan koulutukseen

Koulutus ei ole tällä hetkellä jatkuvassa haussa.

Hakeutuminen koulutukseen Pieksämäellä alkavaan koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021