Skip to content
EtusivuAjankohtaistaTyöntäyteistä osaamisen kartuttamista

Työntäyteistä osaamisen kartuttamista

02.08.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla Pieksämäellä merkonomiksi opiskeleva Pauliina Kurki on ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana suorittanut noin puolet opinnoistaan sekä osallistunut opintojen kautta Esedun hankkeisiin. Kurjella on suunnitelmissa opintoihin palattuaan etsiä yritys, jonka kanssa voisi solmia koulutussopimusjakson.

Savonlinnasta lähtöisin oleva Kurki jatkoi lukion jälkeen Tanhuvaaran urheiluopistoon. Ennen opintojaan Esedulla Kurki on ohjannut kuntosaliliikuntaa sekä hankkinut kokemusta liiketalouden alalta työskentelemällä erilaisissa asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä.

Jatkuvan haun kautta merkonomiopintoihin hakeutunut Kurki aloitti opintonsa Esedulla viime syksynä. Piakkoin opintojen startattua Kurki pääsi mukaan merkonomiopintojen kautta ESKeyBus-hankkeen toimintoihin. Kurjen mukaan projektissa mukana olo oli alkuun rauhallisempaa, mutta työn määrä ja vastuu kasvoivat projektin edetessä.
”Alkuun projektissa työskentely oli vähäisempää muuhun opiskeluun verrattuna, ehkä joitain tunteja viikossa. Voisi sanoa, että alkuun tehtäväni oli enemmänkin tiedon hankkiminen. Pohdimme muun muassa mitä yrityksiä pyydämme mukaan hankkeeseen ja kenelle lähetämme kyselyitä.”

”Hankkeen edetessä myös työn määrä sekä vastuuni kasvoivat. Vuodenvaihteessa otin projektiassistentin rooliin, jonka jälkeen minulle kuului myös hallinnollisia tehtäviä. Projektiassistentin roolissa minun vastuulleni kuuluivat muun muassa tilavaraukset, bussikuljetusten kilpailuttaminen, kokousmuistiot sekä majoitusten järjestäminen.”

ESKeyBus -hanke jakaa tietoa ja keinoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi liiketoiminnan alalla. Tavoitteena on myös kehittää opiskelijoista aktiivisia toimijoita, kasvattaa kansainvälistä yhteistyötä liiketalouden alalla sekä lisätä oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä. Esedun lisäksi hankkeessa osatoteuttajana toimi Ins Jaume Mimó -oppilaitos Barcelonasta. Esedulta hankkeeseen osallistui Kurjen lisäksi myös yhdeksän muuta liiketoiminnan opiskelijaa.

Kurjella on tulevaisuuden suunnitelmat selkeinä. Tahtotilana olisi löytää seuraavaksi yritys, jossa suorittaa opintoja koulutussopimuksella.
”Opinnoista minulla on jäljellä noin puolet. Seuraavaksi minulla olisi tarkoituksena etsiä yritys, jonka kanssa voisimme sopia koulutussopimusjakson. Näin voisin toimia alan työtehtävissä, suorittaa opintoihini liittyviä jäljellä olevia näyttöjä ja toivottavasti saada ujutettua jalkaa oven väliin työelämään.”

Teksti: Tuukka Lappalainen
Kuva: Pauliina Kurki

Tutustu merkonomiopintoihin

Koulutussopimus vai oppisopimus? Lue lisää työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta!

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021