Skip to content
EtusivuAjankohtaistaPuutarhuri matkaa Mikkelipuistosta Skotlantiin

Puutarhuri matkaa Mikkelipuistosta Skotlantiin

27.09.2023

24-vuotias Essi Gill on kolmannen vuoden puutarha-alan opiskelija Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla. Puutarhurin opinnoissa viheralan osaamisalaan suuntautuva Essi on hakeutunut opiskelemaan Esedulle jatkuvan haun kautta lokakuussa 2021.

”Tykkään monipuolisesta tekemisestä jota puutarha-ala tarjoaa. Lisäksi olen oikeastaan aina ollut alaan liittyvien asioiden kanssa tekemisissä. Olen hoitanut kasvimaata kotona, minulla on paljon viherkasveja sekä tykkään olla ulkona ja liikkua”, Taustoittaa Essi alavalintaansa.

Essi kertoo, että parasta puutarhurin opinnoissa on ollut hyvät mahdollisuudet kokeilla laajasti erilaisia alaan liittyviä tehtäviä ja löytää niistä itselleen kiinnostavia asioita.
”Olen valinnut osaamisalaksi viheralan, johon kuuluu esimerkiksi viherrakentaminen ja viheralueiden kunnossapito. Lisäksi olen myös päässyt kokeilemaan paljon muitakin alan työtehtäviä opintojeni aikana. Olen esimerkiksi ollut kasvihuoneella harjoittelussa ja työskennellyt kukkakaupassa sekä laboratoriossa.”

Lokakuussa valmistuva Essi kartuttaa kasvituntemustaan sekä ammattitaitoaan opintojensa viimemetrit Esedun ylläpitämissä Mikkelipuiston mallipuutarhoissa.
”Työskentelen puutarhurina Mikkelipuistossa. Olen siis myös palkkatyössä Esedulla, joka ylläpitää Suur-Savon omistamia Mikkelipuistossa sijaitsevia mallipuutarhoja. Parasta Puistossa työskentelyssä on minulle ollut osaamisen jatkuva ja ennen kaikkea nopea karttuminen.”

”Olen mielestäni tästä oman alani löytänyt, olen tykännyt puutarhurina työskentelystä todella paljon. Lisäksi opiskelutoverit ja työssä tai harjoittelussa tutuiksi tulleet ihmiset ovat olleet aivan loistavia. On tullut paljon uusia kavereita ja kontakteja puutarha-alan opintojen myötä. Mielelläni jatkan alalla opintojenkin jälkeen”, kertoo Essi mietteitään alasta.

Essi kertoo, että hänellä siintää muutto toiseen maahan ja suunnitelmissa on jatkaa siellä puutarhurin töitä.
”Kumppanini asuu Skotlannissa ja tarkoitus on muuttaa sinne. Skotlannissa puutarha-ala on suuri ja uskon löytäväni sieltä minulle paljon uusia mahdollisuuksia.”

Teksti ja Kuva: Tuukka Lappalainen

Lue lisää puutarha-alan perustutkinnosta

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021