Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOPVA-pajasta vauhtia opintoihin

OPVA-pajasta vauhtia opintoihin

23.06.2022

Mikkelin toimipisteen OPVA-paja toimii Otavankadun yksikössä maanantaista perjantaihin kello 8 – 13. Jokaiselle pajaan tulevalle opiskelijalle sovitaan aluksi henkilökohtainen oppimisen tavoite sekä pajajakson pituus. Pajassa voi OPVA-opiskelun periaatteen mukaisesti hankkia sellaista osaamista, joka antaa opiskelijalle edellytykset osallistua tutkintokoulutukseen ja osoittaa osaamistaan.

Lukuvuonna 2021 – 2022 valtaosa pajaan osallistuneista opiskelijoista tarvitsi vahvistusta omaan tutkintoon liittyvässä sanastossa sekä alaan liittyvien kirjallisten aineistojen tuottamisessa. Pajassa opiskelija voikin harjoitella ammattisanastoa ja omaan alaan liittyvää kielenkäyttöä, esimerkiksi opiskella työvälineiden ja työmenetelmien nimiä, materiaalisanoja sekä asiakaspalvelun fraaseja. Opiskelija voi saada ohjausta myös tiedon etsimisen ja lukemisen ja kirjoittamisen taitoihin. Pajassa voi harjoitella esimerkiksi sitä, miten tietoa etsitään ja miten sitä käytetään erilaisissa opiskelun teksteissä, miten tekstejä laaditaan ja millaisia lukemisen strategioita liittyy erilaisiin opiskelun tilanteisiin aina tehtävää varten tiedon etsimisestä tenttiin opiskelemiseen.

Pajaan osallistuttiin lukuvuonna 2021 – 2022 myös elämänhallinnan taitojen, digivalmiuksien ja matemaattisen perusosaamisen vahvistamisen puitteissa, ja paja onkin tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka tarvitsevat tukea perustaitojensa vahvistamisessa. Pajaan voi osallistua muutaman päivän mittaisesta jaksosta enintään puolen vuoden ajaksi saakka heti opintojen aluksi tai opintojen myöhemmässä vaiheessa kerran tai useammassa jaksossa opintojen kuluessa.

Teksti: Laura Hyvärinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021