Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijoille saatavilla keskusteluapua

Opiskelijoille saatavilla keskusteluapua

25.02.2022

Tämänhetkinen maailmantilanne herättää monelle meistä kysymyksiä ja erilaisia ajatuksia, myös pelkoa. On ymmärrettävää, että tilanne herättää monenlaisia tunteita. Kannattaa puhua läheisten kanssa heränneistä ajatuksista. Opiskelijoillemme on myös saatavilla keskusteluapua oppilaitoksessamme.

Mikäli oman voinnin kannalta kokee järkevänä, kannattaa uutisten lukemista ko. aiheesta tietoisesti rajoittaa ja jättää tilaa arjelle sekä arjen rutiineille. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota sosiaalisen median käyttöön ja sen rajaamiseen.

Opiskelijoidemme on mahdollista saada halutessaan matalankynnyksen keskusteluapua opiskeluhuollon toimijoilta. Tukenasi Esedulla ovat kuraattorit, psykologit, opiskeluterveydenhuollon toimijat sekä myös muu henkilökuntamme.

Myös oppilaitospastorimme Jaana Pietiläiseen voi ottaa yhteyttä halutessaan. Jaanan puhelinnumero on puh. 0400 143 269 ja sähköposti jaana.pietilainen@evl.fi. Keskustelu onnistuu myös Teamsin kautta.

Kuraattorien ja psykologien yhteystiedot

Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot

Lomaviikon palvelut löydät tiedotteestamme

Keskusteluapua saatavilla myös muun muassa:

  • Kriisipuhelin: suomenkielinen päivystys 24/7, puh. 09 2525 0111.
  • Sekasin-chat nuorille ma-pe klo 9-24, la-su klo 15-24, sekasin.fi
    • Sekasin Discordiin on perustettu #ukraina-kanava, jossa voi keskustella tilanteesta turvallisessa ilmapiirissä: discord.gg/sekasin
  • Tukinetin Solmussa-chat aikuisille ma-to klo 15-19, tukinet.net

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021