Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijayhdistys Esedu ry toimii opiskelijoiden vaikuttamiskanavana

Opiskelijayhdistys Esedu ry toimii opiskelijoiden vaikuttamiskanavana

07.03.2024

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla opiskelevat Rhea Mölkänen ja Emmi Ollikainen toimivat opiskelijayhdistys Esedu ry hallituksessa.

”Opiskelijayhdistyksen hallituksen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu yhteistyö koulun johtoportaan kanssa. Opiskelijayhdistys on tärkein tiedotuskanava opiskelijoilta johtoportaalle, yhteisiä tapaamisia saattaa olla jopa kerran kuukaudessa”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Ollikainen.
Ollikainen kertoo opiskelijayhdistyksen toiminnan olevan tärkeää siksi, että opiskelijoiden täytyy voida vaikuttaa esimerkiksi oppilaitoksen tilojen käyttöön, sillä ne on tarkoitettu opiskelijoita varten.

”Opiskelijayhdistyksen toiminnassa tärkeintä on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin”, tiivistää Ollikainen.
Miten opiskelijayhdistyksen toimintaan pääsee mukaan?
”Kaikki opiskelijat kuuluvat automaattisesti opiskelijayhdistykseen ja syyskokouksessa valitaan aina uusi hallitus. Hallitus kokoustaa säännöllisesti esimerkiksi opiskelijoiden viihtyvyyteen, tapahtumien järjestämiseen sekä yhteistyöhön liittyen”, Ollikainen kertoo opiskelijayhdistyksen jäseneksi pääsemisestä.
Pieksämäen yksiköissä toimii Opiskelijayhdistys Esedu ry:n Pieksämäen jaosto, jonka hallitus valitaan myös syksyisin.

”Opiskelijayhdistyksessä toimiminen kerryttää osaamispisteitä, antaa valmiuksia yhteiskunnalliseen toimimiseen sekä vaikuttaa yhteistyötaitoihin. Parasta opiskelijayhdistyksessä toimimisessa on uusiin ihmisiin tutustuminen”, summaa Mölkänen.

Ollikainen rohkaisee opiskelijoita osallistumaan yhdistyksen työskentelyyn. ”Uskaltakaa rohkeasti osallistua. Tässä työssä pääsee oikeasti vaikuttamaan. Yläkoulujen oppilaskuntatoimintaan verrattuna työ on erilaista eikä aiempaa osaamista välttämättä tarvita, sillä tässä oppii tekemällä ja osallistumalla.”

Opiskelijayhdistys Esedu ry edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa ja toimii opiskelijoiden edunvalvojana sekä vaikuttamiskanavana. Opiskelijayhdistyksen tehtävänä on huolehtia, että opiskelijoita kuullaan heitä koskevissa asioissa ja sen jäseniä ovat kaikki Etelä-Savon ammattiopiston opiskelijat.

Lisää tietoa opiskelijayhdistyksestä löydät verkkosivuiltamme .

Teksti ja kuva: Veera Palin, markkinointi- ja viestintätiimin harjoittelija

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021