Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOma polku löytyy haasteista huolimatta

Oma polku löytyy haasteista huolimatta

02.04.2024

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulta merkonomiksi valmistunut Parvin Hoseyni opiskelee nyt yhteisöpedagogiksi ja tukee muita maahanmuuttajia löytämään oman polkunsa sekä kannustaa heitä seuraamaan unelmiaan.

Hoseyni on varsin tuttu näky Esedun käytävillä. Liiketoiminnan opintojen lisäksi hän on viettänyt aikaa Esedulla myös muiden opintojen sekä töiden parissa.
”Ennen merkonomiopintojani suoritin Esedulla kielikurssin, jonka lisäksi opiskelin myös Valmassa (TUVA-koulutus). Valmassa tutustuin ammatilliseen koulutukseen sekä eri aloihin. Valmassa opiskellessani päätin hakeutua merkonomiopintojen pariin. Valmistuin merkonomiksi Esedulta keväällä 2022.”

”Samaan aikaan kun opiskelin liiketoimintaa, suoritin myös iltalukiossa muutamia kursseja. Lukion kurssit olivat tietysti hyödyllisiä minulle muutenkin, mutta ennen kaikkea suomen kielen taitoni kasvoi suurin harppauksin runsaan opiskelumäärän vuoksi”, kertoo Hoseyni.

Merkonomiopinnot suoritettuaan Hoseyni etsi töitä tai jatko-opiskelupaikkaa ja vastaan tulikin jotain, jonka vuoksi Hoseyni opiskelee nyt yhteisöpedagogiksi.
”Etsiessäni töitä tai itselleni sopivaa opiskelupaikkaa huomasin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ilmoituksen maahanmuuttajille suunnatusta sosiaali- ja terveysalan opintoihin valmentavasta kurssista. Hakeuduin kyseiselle kurssille, jonka suorittamisen aikana huomasin kiinnostukseni yhteisöpedagogiopintoja kohtaan kasvavan.”

”Lisäksi ennen ammattikorkeakouluopintojani työskentelin monikulttuurikeskus Mimosassa järjestöavustajana. Olen myös Mimosan hallituksen jäsen. Aiemmat tehtäväni sekä nykyinen roolini Mimosassa ovat mielestäni myös ohjanneet minua yhteisöpedagogiopintojen pariin. Olen myös huomannut järjestötoiminnasta olleen minulle apua opintojen suorittamisessa”, Hoseyni jatkaa.

Hiljattain Hoseyni myös työskenteli muutaman viikon jakson KasvuEsedulla, tulkaten ja esimerkiksi auttaen maahanmuuttajia ja uusia ryhmäläisiä alkuun pääsemisessä.
”Esedun Tiia-opo oli vinkannut minut Kasvulle, josta otettiin minuun yhteyttä. Tämä työ sopi minulle hyvin taustani ja luonteeni vuoksi. Haluan rohkaista muita maahanmuuttajanuoria ja maahanmuuttajia yleisestikin, että vaikka haasteita ja hankaluuksia tulee matkalla olemaan, niin olkaa rohkeita ja seuratkaa unelmianne.”

Tutustu merkonomiopintoihin verkkosivuillamme! 

TUVA-koulutukseen voit tutustua kätevästi verkkosivuillamme

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021