Skip to content
EtusivuAjankohtaistaKohtuullisesti kurinalainen taloushallinnon ammattilainen

Kohtuullisesti kurinalainen taloushallinnon ammattilainen

05.07.2023

Liiketoiminnan ammattilaiseksi Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla opiskellut Liutsiia Bekarslanova omaa alalta jo kahdenkymmenen vuoden kokemuksen. Kokemusta omaava opiskelija suoritti opintonsa pääosin verkko-opintoina ja työskentelee nyt kirjanpitäjänä mikkeliläisessä yrityksessä.

Bekarslanovan mielestä kirjanpito on ammatti, jonka tekijältä täytyy löytyä kiinnostusta asiakirjojen ja numeroiden parissa työskentelyyn. Ammatti sopii ihmiselle, joka on vastuullinen ja pitää järjestyksestä.
”Minun mielestäni kirjanpito ei ole tylsää, vaan pidän tästä työstä todella paljon. Työssäni minulle tulee usein vastaan mielenkiintoisia tapauksia, joita joudun pohtimaan ja etsimään oikean ratkaisun.”

Tutkinnon Bekraslanova suoritti pääosin verkko-opintoina.
”Etänä opiskelu oli minulle sopiva vaihtoehto, koska olen kurinalainen ja kiinnostunut alastani. Kahden vuosikymmenen kokemuksen ansiosta minulla on jo myös runsaasti näkemystä alasta. Itse opetus oli mielestäni hyvin jäsenneltyä. Suomi ei ole äidinkieleni, mutta pystyin silti opiskelemaan hyvin. Jos en ymmärtänyt jotain, niin kysyin opettajalta tai etsin tiedon oppikirjoista.”

Kiitosta käytännönläheisestä ja ammattitaitoisesta opetuksesta.
”Haluan kiittää Helena Pätilää opetuksesta. Opetus oli todella ammattitaitoista ja aina oli selvää, mitä pitää tehdä ja mistä löytää tarvittavaa tietoa. Opetus oli hyvin käytännönläheistä ja uskon, että Esedulta valmistuttuaan on työhön valmis alan ammattilainen.”

Bekarslanova löysi itselleen työpaikan, kun opintoja oli ehtinyt kulua vasta muutamia kuukausia. Nyttemmin valmistunut liiketoiminnan ammattilainen uskoo Mikkelistä löytyvän työtä taloushallinnon taitajille.
”Minulle ei tuottanut vaikeuksia löytää työpaikkaa itselleni. Itseasiassa löysin työpaikan kolmen kuukauden opiskelun jälkeen, vaikka käsitykseni kirjanpidosta Suomessa oli vielä hyvin kapea. Työpaikkaa minulle tarjonnut näki kuitenkin minussa potentiaalia ja halua tehdä töitä. Siitä olen hänelle kiitollinen.”

Esedulla voit suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon Mikkelissä ja Pieksämäellä, monimuotona tai verkossa. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

Tutustu merkonomiopintoihin verkkosivuillamme

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021