Skip to content
EtusivuAjankohtaistaJenna Kattilakoski suuntaa kohti euroopanmestaruuskilpailuja

Jenna Kattilakoski suuntaa kohti euroopanmestaruuskilpailuja

17.05.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelija Jenna Kattilakoski valmentautuu parhaillaan nuorten ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuihin. Ammattitaidon EM-kilpailut käydään ensi syyskuussa Puolan Gdanskissa.

Kondiittorikisälliksi Esedulla opiskeleva Kattilakoski tulee kilpailemaan EM-kilpailuissa Patisserie and Confectionery -lajissa.
”Lajissamme erityisesti kiinnitetään huomiota muun muassa kädentaitoihin, visuaalisuuteen, tekniikkaan, hygieniaan, työturvallisuuteen sekä kestävään kehitykseen. Tuotteissa painotetaan erityisesti massojen rakennetta, tuotteen ulkonäköä ja koristelutekniikkaa. Innovoivaa ajattelutapaa katsotaan aina positiiviseksi asiaksi”, kertoo Kattilakosken EM-valmentajana toimiva Esedun opettaja Juliana Hokkanen.

Hokkasen lisäksi Kattilakosken takana on myös muita alan huippuosaajia. Valmennustiimiin kuuluvat Hokkasen lisäksi lajipäällikkö Markku Vengasaho, expertti Outi Suopanki sekä huippuvalmentaja Joackim Helala.
”Toimin Jennan lähivalmentajana. Jenna opiskelee leipomoalan ammattitutkintoa Esedulla, joten olen myös hänen opettajansa. Valmennustiimimme toimii tiiviisti yhteistyössä kaikkien osapuolien kanssa. Minä ja Joackim vastaamme pääosin itse valmennuksesta, niin että se on laadukasta ja paneudumme oikeisiin asioihin. Meillä on koko vuodelle laadittu tarkka valmennussuunnitelma minkä mukaisesti toteutamme harjoittelun.”

Kattilakosken valmentautuminen EM-kisoihin on tarkkaan suunniteltua ja valmennuspäiviä on useita vuoden aikana.
”Olemme Jennan kanssa harjoitelleet esimerkiksi jälkiruokien valmistusta, suklaa showpieceä, hahmojen muotoilua sokerimassasta sekä erilaisten konvehtien valmistusta. Valmentautuminen kilpailuihin on alkanut tämän vuoden tammikuussa. Joka kuukausi meillä on ollut harjoituksia ja maajoukkueleirejä keskimäärin kaksi kertaa kuussa 2-3 päivää.”

Kesää kohti valmentautumistahti alkaa kiihtyä. Takana on esimerkiksi yhteisvalmennus Itävallan ja Ranskan kilpailijoiden kanssa. Kattilakoski oli myös mukana Taitaja SM-kilpailuissa Suomen muun ammattitaitomaajoukkueen mukana, joskaan ei kilpailemassa vaan harjoitusmielessä.

Lisätietoja: Juliana Hokkanen puh. 040 612 7554

Tutustu leipomoalan ammattitutkinnon opintoihin

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021