Tutkinnon suorittaneena hallitset leipomon raaka-aineet ja niiden käytön, punnitset raaka-aineet sekä valmistat ruoka- ja kahvileipätaikinat. Hallitset elintarviketurvallisuuden sekä koneiden ja laitteiden käytön. Huolehdit työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta noudattaen elintarvikelainsäädäntöä ja yrityksen omavalvontaohjelmaa.
Hallitset työssäsi työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet. Pakkaat tuotteet asianmukaisiin pakkauksiin ja teet tuotteisiin tuoteselosteet sekä lähetät tuotteet asiakkaille. Työskentelet taloudellisesti, tuloksellisesti ja joustavasti halliten leipomoalan työmenetelmät. Hallitset tuotelaadun toteutumisen ja tietotekniikan käytön työssäsi.
Kondiittorikisällinä valmistat erilaisia konditoriatuotteita taikinan tai massan valmistamisesta paistamiseen, koristeluun, viimeistelyyn ja pakkaamiseen saakka. Valmistat myös erityisruokavaliotuotteita.
Leipomoteollisuuden kisällinä hallitset leipomoteollisuuden valmistusprosessin kaksi tai kolme vaihetta valinnaisista tutkinnon osista riippuen.
Leipurikisällinä muotoilet taikinat tuotteiksi, viet tuotteet kohoamaan, paistat tuotteet oikeissa lämpötiloissa tarpeellisen ajan ja valmistat myös erityisruokavaliotuotteita.
Mikkeli: Otavankatu 4
Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Opiskelu on sivutoimista opiskelua.
Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Leipurikisällinä tai kondiittorikisällinä voit toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.
Ammatillisen peruskoulutuksen ja/tai vankan työkokemuksen omaava henkilö.
Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.
Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.
Leipomoalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinnon pakollisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen. Tutkinnon valinnaisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen.
Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.
Opetus on maksutonta.
Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.
Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.
Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394
Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605
Juliana Hokkanen
puh. 0406127554
juliana.hokkanen@esedu.fi