Skip to content
EtusivuAjankohtaistaJatkuvan haun kautta unelmakonttoriin

Jatkuvan haun kautta unelmakonttoriin

16.05.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla opiskeleva Iina Partanen on päättänyt vaihtaa alaa ja tehdä itselleen rakkaasta ympäristöstä työpaikan. Sosiaali- ja terveysalalla sairaanhoitajana aiemmin työskennellyt Partanen on viittä vaille valmis metsäkoneenkuljettaja ja metsäalan ammattilainen.

Partanen on pohtinut metsäalalla työskentelyä jo silloin, kun hän vielä opiskeli sairaanhoitajan tehtäviin. Vaikka Partanen opiskelee parhaillaan uudelle alalle, pitää hän silti sosiaali- ja terveysalaa itselleen tärkeänä ja kertoo, että mahdollisesti vielä alalla työskenteleekin.

Alan vaihtamiselle Partanen ei koe löytävänsä yhtä ja ainoaa syytä, vaan kokee toteuttavansa nyt pitkäaikaista haavettaan sekä rakkaan ympäristönsä muuttamista työpaikaksi.
”Pidemmän aikaa olen metsäalan opiskelua miettinyt. Metsä on ollut aina minulle rakas paikka ja olen pohtinut, että voisinko tehdä siitä itselleni työpaikan. Myös kiinnostukseni erilaisia koneita ja laitteita kohtaan puolsivat päätöstä metsäalan opinnoille.”

Itse alan vaihtaminen ja työelämästä opiskelemaan lähteminen ei ollut Partaselle kevyt päätös, mutta kertoo nyt valmistumisen kynnyksellä päätöksen olleen oikea.
”Vaikka alanvaihto minua jännittikin ja kysymyksiä oli mielessä paljon, niin olen todella iloinen, että rohkaistuin ja hakeuduin metsäalan opintoihin. Ei ole tarvinnut päätöstä katua hetkeäkään.”

”Kiitän myös Esedua alan vaihdon kynnyksen madaltamisesta. Minun kohdallani kaikki on toiminut yhteydenotostani lähtien mallikkaasti. Jatkuvan haun kautta hakeminen oli helppoa. Heti alkuun kerrottiin opintojen runko sekä räätälöitiin minulle sopiva opintosuunnitelma. Olen ollut muutenkin metsäalan opetukseen tyytyväinen ja ennen kaikkea siihen, että pääsemme oppimaan alan töitä oikeissa työympäristöissä”, jatkaa Partanen koulutuksesta.

Partanen siirtyy vielä opintojen loppuajaksi työskentelemään oppisopimuksella Pieksämäen kaupungille.
”Tällä hetkellä olen ketjuopetuksessa, jossa käytännössä valitaan tietyn valmistajan metsäkone, jolla sitten tehdään töitä metsähallituksen metsissä. Opintojen loppuajaksi siirryn vielä työskentelemään oppisopimuksella Pieksämäen kaupungille. Siellä työni tulee konetyöskentelyn lisäksi sisältämään myös vaihtelevan määrän metsurin hommia. Metsurin töitä odotan myös innolla, sillä ne tarjoavat mukavaa vaihtelua ja fyysisyyttä työhön.”

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

Tutustu metsäalan perustutkintoon

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021