Skip to content
EtusivuAjankohtaistaÄlykkäästi ohjaten -hankkeen julkaisu palkittiin Xamkin vuoden julkaisuna

Älykkäästi ohjaten -hankkeen julkaisu palkittiin Xamkin vuoden julkaisuna

15.05.2024

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on palkinnut Älykkäästi ohjaten -hankkeen julkaisun Urasuunnittelua Aidin neuvoin – Tekoäly ohjauksen apuna vuoden julkaisuksi.

Xamkin tiedotteen mukaan julkaisuryhmä piti julkaisun aihetta ajankohtaisena ja koulutuspoliittisesti olennaisena. Vahvuuksina mainittiin myös moninäkökulmaisuus ja konkreettisuus sekä kaunis taitto ja miellyttävä lukukokemus.

Älykkäästi ohjaten -hankkeessa kokeiltiin, millaista uudenlaista tukea urasuunnitteluun voidaan saada tekoälyn avulla. Hankkeessa kehitetyn Aidi-urasuunnittelusovelluksen tarkoituksena on tukea asiakasta ja opiskelijaa omissa valinnoissaan. Aidin taustalla oleva tekoäly tekee käyttäjälle ehdotuksia koulutus- ja uramahdollisuuksista.

”Julkaisussa kerrotaan molemmista sovelluksista: Urasuunnittelusovellus Aidista sekä osaamisen tunnistamisen koneoppivasta OSTUsta. Esedun rooli hankkeessa oli OSTUn kehittämisen lisäksi myös mm. tuottaa Aidiin ohjaavia chatbotteja”, kertoo Esedun Minna Kröpi.

Kröpi on kirjoittanut Aidin ohjaavista chatboteista oman artikkelinsa Chatbot sovelluksen tukena.
”Hankkeen päättymisen jälkeen OSTU on Esedulla käytössä. Opettajien kannattaa tutustua OSTUun tarkemmin ja ottaa se osaksi omaa työtä”, Kröpi kannustaa. Esedun verkkosivuilta löytyy nyt kaksi urasuunnittelua tukevaa chatbottia. Vahvuuksien itsearviointi ja Tutustu vahvuuksiin ovat mainioita ajatusten herättäjiä opiskelijan urasuunnittelun tueksi ja HOKS-keskustelun pohjaksi.

Hyödyllisiä materiaaleja

Urasuunnittelua Aidin neuvoin – Tekoäly ohjauksen apuna – Theseus

Tekoäly HOKSaamisessa (youtube.com)

OSTU (esedu.fi)

Urasuunnittelu – Etelä-Savon ammattiopisto (esedu.fi) (Vahvuuksien itsearviointi ja Tutustu vahvuuksiin -botit)

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021