Skip to content
EtusivuYhteystiedotWhistleblowing

Whistleblowing

Esedulla on käytössä anonyymi Whistleblowing-ilmoituskanava mahdollisten väärinkäytöksien ilmoittamista varten. Ilmoituskanavan käyttöönotto liittyy EU-direktiivin vaatimuksiin anonyymin ilmoitusjärjestelmän luomisesta organisaatiolle erilaisten väärinkäytöksien ilmoittamista varten.

Esedun whistleblowing-lomakkeella ilmoituksia voivat tehdä organisaation oma henkilöstö ja opiskelijat. Lisäksi ilmoituksia voivat tehdä ulkopuoliset toimijat, kuten esimerkiksi palvelu- ja opiskelijoiden ohjaustoimintoja tarjoavat sidosryhmäkumppanimme. Vastaavasti mahdolliset epäilyt, joista ilmoitetaan voi kohdistua edellä mainittuihin toimijoihin. Ilmoituskanavassa tehdyt ilmoitukset ovat täysin anonyymeja, jos ilmoittaja ei erikseen halua ilmoitusta tehdä nimellään.

Huom. Ilmoitusten vuorovaikutuksellisuus perustuu ilmoituskanavan automaattisesti ilmoittajalle luomiin seurantatunnuksiin, joiden avulla ilmoittaja pystyy anonyymisti seuraamaan ilmoitusta. Muista ottaa tunnukset talteen tehtyäsi ilmoituksen.

Ilmoitukset käsitellään Etelä-Savon Koulutus Oy:ssä asianomaisten vastuuhenkilöiden toimesta täysin luottamuksellisesti. Ilmoituskanavan yhteydessä olevassa järjestelmäkuvauksessa ja tietosuojaselosteessa on kuvattu tarkemmin ilmoituskanavan toimintaa, mahdollisia ilmoitettavia asioita ja ilmoituksien käsittelyä.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021