Skip to content
EtusivuTapahtumatRohkeutta ruokainnovaatioihin

Rohkeutta ruokainnovaatioihin

Kutsumme Etelä-Savon ravintola-alan yrittäjät ja ruoantuotannon parissa toimivat sekä alan asiantuntijat mukaan maksuttomaan Rohkeutta Ruokainnovaatioihin -tapahtumaan.

Tapahtuma kokoaa yhteen alueen ruokamaailman vaikuttajia ja tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua, inspiroitua, oppia uutta ja maistella paikallisia innovatiivisia herkkuja.

Tapahtuma järjestetään Esedulla, osoitteessa Otavankatu 4, Mikkeli.

Tapahtuman ohjelma

Ilmoittautuminen (pääaula)

klo 14.00 Tervetulosanat (Ilonan ruokasali)
Ohjelman ja esiintyjien esittely

klo 14.10 Misat tikkiin – Markus Hurskainen
Tehokas ennakointi lähi- ja keruutuotteiden käytössä ammattikeittiöissä. Heittäytymistä tuotekehittelyyn.

klo 14.35 Rohkeutta ruokainnovaatioihin – Anna Siitari
Kirjalan kahvipaahtimon menestystarina

klo 14.55 Puhetta eteläsavolaisista raaka-aineista ja ruoasta – Vesa Kallio
Tukku ei ole alkuperämaa

klo 15.15 Ruoantuottajien ja ravintoloiden yhteistyö – Timo ”Lintsi” Linnanmäki
Case Kaartilan tilan Mallaspossu

Yhteistyökumppanien esittely; Mikkelin kehitysyhtiö Miksei, Mikkelin seudun Uusyrityskeskus, RUOTO-hanke, Saimaa European Region of Gastronomy

klo 15.45 Esittelypisteet
Kiertely paikallisten yritysten ja toimijoiden esittelypisteissä, maistiaisia ja verkostoitumista

Päätössanat

Pidätämme oikeudet muutoksiin ohjelmassa.

Esittelypisteet

1. Lintsin Luola – Apua innovointiin

  • Linnanmäen yrityssparraus / Timo Linnanmäki
  • Tekoäly alkuinnovoinnin välineenä / Olli Anttonen
  • Mikkelin kehitysyhtiö Miksei ja Uusyrityskeskus- tukea yrittäjille
  • Etelä-Savon ruokaklusteri/ Ruoto-hanke – voimaa verkostosta
  • ERG-hanke / Taste Saimaa

2. Maistiaisia

Muun muassa:

  • Markus Hurskainen ja Juliana Hokkanen valmistavat Esedun opiskelijoiden Erikan ja Jennan kanssa yllätyksellisiä makuja maisteltaviksi.
  • Kerimäen Kalatalon kehittelemät uudet muikkutuotteet esittelyssä.
  • Fermentoituja ja pakastekuivattuja tuotteita.

3. Osaamisen kehittämisen mahdollisuudet…

  • KasvuEsedun ja Esedun koulutustarjonta ja tuotekehitystilat esittelyssä.
  • Leevi tuotekehitystilan kierros ja tutustuminen Leevin toimintoihin.
  • Fermentointi, yrittäjä esittelemässä.
  • Työnäytökset

Yhteistyössä RUOTO (Ruokaklusterin toiminnallistaminen) -hanke

  • 14.11.2023 14:00-17:00
Otavankatu 4, Mikkeli

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021