Skip to content
EtusivuTapahtumatArjen kiertotalouspäivä ke 8.3. Kauppakeskus Stella

Arjen kiertotalouspäivä ke 8.3. Kauppakeskus Stella

Mikkelin Kiertotalouspäivät starttaa kuluttajille suunnatulla tapahtumalla 8.3. – tapahtumassa asiaa tuotteiden käyttöiän pidentämisestä ja kierrätyksestä

Mikkelin ensimmäinen kiertotalouspäivä järjestetään keskiviikkona 8.3.2023 klo 12–18 Kauppakeskus Stellassa. Kaupunkilaisille suunnatun tapahtuman ohjelma ja toimintapisteet keskittyvät tuotteiden käyttöiän pidentämiseen ja kierrätykseen liittyviin teemoihin. Lasten leluja varten paikalle on rakennettu lelusairaala, jonne pienet tapahtumakävijät voivat tuoda hoidettavaksi rakkaita lelujaan. Nyt järjestettävä arjen kiertotalouspäivä on osa kaupungin 185-vuotisjuhlaviikon tapahtumakokonaisuutta.

Ensimmäisillä kiertotalouspäivillä tutustutaan kierrätykseen ja tuotteiden käyttöiän pidentämiseen käytännönläheisesti. Vaatteiden huoltopisteessä tapahtumakävijä voi itse tehdä pieniä vaatteiden korjaustöitä kuten sukan parsimisia. Paikalla on myös tekstiilien korjausta tekeviä ammattilaisia auttamassa ja opastamassa kaupunkilaisia. Tapahtumakävijöille on tarjolla myös kiinteistöhuoltoneuvontaa, tietoutta huonekalujen kunnostamisesta, tekstiilien erilliskeräyksestä ja kenkien huoltamisesta. Tapahtumassa on mahdollista tehdä oma linnunpönttö sekä taitella ja värittää persoonallisia biopusseja. Lapsivieraiden leluille tarjolla on lelulääkärien ja -hoitajien ammattitaitoista hoivaa.

Kiertotaloustietoutta kaupunkilaisille käytännönläheisesti

Tapahtuman lavaohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista, Vintaget kiertoon -muotinäytöksistä sekä musiikkiesityksistä. Tapahtuma alkaa Päämajakoulun musiikkiluokan esityksillä. Puheenvuoroissa nousevat esiin muun muassa biojäteasiat sekä tekstiilien erilliskeräys. Tapahtuman juontaa Mika Aro.
Tapahtumaa ovat järjestämässä Mikkelin kaupunki, Esedu, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Metsäsairila Oy, Xamk, Uutta Elämää Group ja Kauppakeskus Stella.

  • 8.3.2023 12:00-18:00
Kauppakeskus Stella, Mikkeli

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021