Skip to content

Yrittäjyyden kilpailutoiminta

Yrittäjyydessä on myös mahdollista kilpailla! Yrittäjyyden kilpailutoimintaan voit osallistua yritystoiminnallasi tai liikeideallasi esimeriksi Uskalla Yrittää- ja Taitaja-kilpailuihin.

Tälle sivulle on koottu tietoa yrittäjyyteen liittyvistä kilpailuista.

Uskalla yrittää-kilpailu

Vuoden 2022 Uskalla Yrittää -festivaalikiertue starttaa helmikuussa aluefestivaaleilla ja huipentuu huhtikuussa järjestettävään finaaliin!

Uskalla Yrittää -semifinaali on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyyden osakilpailu, johon voivat osallistua Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat opiskelijat. Uskalla Yrittää kilpailuun kuuluu kymmenen, eri puolilla Suomea järjestettävää alueellista semifinaalia ja kilpailu huipentuu Helsingissä 27.-28.4.2022 järjestettävään finaaliin. Voittajatiimi edustaa Suomea kesällä 2022 European Company of the Year– kilpailussa.

Helmikuussa käynnistyvien semifinaalien yhteydessä järjestetään messut, joilla nuoret NY-yrittäjät voivat esitellä, markkinoida ja myydä tuotteitaan sekä palveluitaan. Inspiroivien puheenvuorojen ja asiantuntijaklinikoiden lisäksi nuoret pääsevät harjoittelemaan myyntitaitojaan pitchauskilpailussa sekä myös opettajille on luvassa omaa ohjelmaa ja verkostoitumista OpeCafe:ssa.

Tapahtumat ovat vierailijoille maksuttomia. Tervetuloa mukaan innostumaan ja kannustamaan nuoria!

Verkkokilpailu-kategoriat lukuvuonna 2021-2022

Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan kuuluu erilaisia yrittäjyyteen liittyviä kilpailuja, joiden tarkoituksena on innostaa ja motivoida opiskelijoita NY-yrityksensä toiminnassa. Verkkokilpailut nivoutuvat hyvin NY-yritykseen eri vaiheisiin ja niihin on helppo osallistua osana oman yritystoiminnan pyörittämistä.

Lukuvuonna 2021-2022 verkkokilpailukategoriat ja palkinnot ovat:

  • Paras myyntipuhe (rahapalkinto 200€/kouluaste)
  • Paras liikeidea (rahapalkintona 200€/kouluaste ja suora pääsy Uskalla Yrittää- finaaliin)
  • Paras markkinointiteko (rahapalkinto 300€/kouluaste)
  • Paras logo (rahapalkinto 300€/kouluaste)

Uskalla Yrittää-kilpailu

Taitaja-kilpailut, yrittäjyys-kilpailulaji

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Kilpailun lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana useille ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä näyteikkunana ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle.

Yrittäjyys-kilpailulajin tehtävät perustuvat ammatillisten perustutkintojen yritystoiminnan suunnittelun tutkinnon osaan.

Opiskelijat kilpailevat pareittain ja kehittävät uuden liikeidean. He laativat liiketoimintasuunnitelman ja esittelevät sen. Lisäksi opiskelijat voivat ratkaista yhteistyöyrityksiltä saatuja toimeksiantoja. Näitä yrityksiä analysoimalla ja kehittämällä ryhmät suorittavat kilpailutehtäviä.

Kilpailutehtävät kuvaavat yritystoiminnan todellisia tilanteita ja yrittäjyyteen liittyvät sidosryhmät ovat mukana kilpailutehtävien toimeksiannoissa ja arvioinnissa. Kilpailu toteutetaan kilpailuareenalla sekä kilpailulajiin liittyvissä aidoissa toimintaympäristöissä. Lajissa huomioidaan Taitaja-kilpailuiden kestoteemat: yrittäjyys, kestävä kehitys, työhyvinvointi ja työturvallisuus.

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Taitaja-kilpailut

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021