Skip to content
EtusivuKoulutuksetToiminnalliset menetelmät hyvinvoinnin edistämisessä 15 osp
Esedun vihreä logotausta

Toiminnalliset menetelmät hyvinvoinnin edistämisessä 15 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Toiminnalliset menetelmät hyvinvoinnin edistämisessä -tutkinnon osan suoritettuasi osaat edistää asiakkaan hyvinvointia toiminnallisia menetelmiä ja luontoa hyödyntäen sekä suunnitella työtäsi. Osaat myös käyttää vuorovaikutustaitoja asiakastyössä sekä käyttää toiminnallisia menetelmiä, välineitä ja materiaaleja edistäessäsi asiakkaan hyvinvointia.

Osaat ohjata asiakasta osallistumaan taide-, kulttuuri- ja luontopalveluihin sekä ylläpitää ja edistää turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi. Osaat myös arvioida ja kehittää omaa työtäsi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä edistäen asiakkaan hyvinvointia toiminnallisin menetelmin kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ympäristöissä tai asiakkaan kotona lähihoitajan tehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

noin 2 kk

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva hakuaika ei käynnissä.

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021