Skip to content
EtusivuKoulutuksetLapsen ja nuoren mielenterveystaitojen edistäminen 15 osp
Esedun vihreä logotausta

Lapsen ja nuoren mielenterveystaitojen edistäminen 15 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat edistää lapsen ja nuoren mielenterveyttä sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida lapsen tai nuoren mielenterveystaitoja vahvistavaa toimintaa. Toimit vuorovaikutuksessa lasten, nuorten ja heidän läheistensä kanssa ja osaat käyttää alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja ohjatessasi lapsia tai nuoria. Osaat ohjata perheitä palveluiden käytössä ja ylläpitää ja edistää turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioida ja kehittää toimintaasi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä edistäen lapsen tai nuoren mielenterveystaitoja toimimalla lasten, nuorten tai perheiden palveluiden ympäristössä lähihoitajan tehtävissä.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

 

 

 

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

n. 2 kk

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku ei käynnissä.

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021