Skip to content
EtusivuKoulutuksetAmmatillinen toiminta kehitysvamma-alalla 45 osp
Vammaishoitaja syöttämässä kehitysvammaista henkilöä

Ammatillinen toiminta kehitysvamma-alalla 45 osp

Tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta.

Ammatillinen toiminta kehitysvamma-alalla -tutkinnon osan suoritettuasi osaat noudattaa ajantasaista lainsäädäntöä ja vammaisalan arvoperustaa, hyödyntää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää asiakastyössä, suunnitella työtäsi ja työskennellä yksilökeskeistä toimintatapaa noudattaen. Toimit vammaisen henkilön kanssa arjessa terveyttä edistäen, osaat ennaltaehkäistä haastavia tilanteita ja edistää turvallisuutta. Huolehdit omasta ja työyhteisösi työsuojelusta ja työhyvinvoinnista. Osaat tukea vammaista henkilöä arvioimaan palvelun vaikuttavuutta, arvioit ja kehität ammatillista toimintaasi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla vammaisille henkilöille suunnattujen palveluiden piirissä, joissa on asiakkaina tai palvelun käyttäjinä kehitysvammaisia henkilöitä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Verkko-opiskelu

Opinnot toteutetaan pääosin verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Koulutuksessa on kuitenkin joitakin ajoitettuja lähi-/ Teams-tapaamisia. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään aikaisempia sosiaali- ja terveysalan opintoja, alan työkokemusta noin 3 vuoden ajalta tai muulla tavoin hankittua osaamista.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Koulutusmaksu on 150 €.

HUOM! Koulutusmaksua ei peritä vuonna 2023 aloittavilta opiskelijoilta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021