Skip to content
EtusivuHakijalleAloittaville opiskelijoilleMetsäalan perustutkinto – tietoa aloittavalle

Metsäalan perustutkinto – tietoa aloittavalle

Aloitus Mikkelissä

Yhteishaussa valitut

1.8.2024 klo 10.00

Paikka

Etelä-Savon ammattiopisto
Salosaari
Metsäkouluntie 10, Mikkeli
Kokoontuminen ruokalan aulassa, josta siirtyminen luokkiin 159 ja 160.

 

 

Aloitus Pieksämäellä

1.8.2024 klo 10.00

Paikka

Etelä-Savon ammattiopisto
Kontiopuisto 29, Pieksämäki
Kokoontuminen asuntolan edessä.

 

 

 

Aloitus Savonlinnassa

1.8.2024 klo 9.00

Paikka

Ammattiopisto SAMIedu
Pohjolankatu 4-6, Savonlinna

Hyödyllistä tietoa opintoihisi liittyen

Metsäalan perustutkinnossa on tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Koulutukseen valitulle on lähetetty valintakirjeen / koulutuskutsun mukana Terveydentilakysely ja tiedote SORA-säädöksistä -lomake, jossa voit itse kertoa mahdollisista terveyteesi liittyvistä tekijöistä. Opiskelupaikka on ehdollinen ennen terveydentilakyselyn palauttamista oppilaitokseen, ja kunnes mahdolliset terveydelliseen soveltuvuuteen liittyvät lisäselvitykset on tehty.

Hankittavista oppikirjoista opettajat  kertovat opintojen edetessä. Hankintojen kokonaissumma on noin 100 €.

HUOM! Oppivelvollisille opiskelijoille kaikki opintoihin liittyvät oppikirjat, materiaalit, tarvikkeet, työasut ja -varusteet ovat maksuttomia ja ne hankitaan oppilaitoksen toimesta.

Oppilaitos hankkii opiskelijoille työturvallisuuden kannalta tarpeelliset työ- ja suojavarusteet. Varusteet katsotaan ja sovitetaan ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana.

Etelä-Savon ammattiopistolla on luonnonvara-alan opiskelijoille asuntolat sekä Mikkelissä (Salosaaren asuntola) että Pieksämäellä (Kuusitien asuntola).

Asuminen oppilaitoksen asuntolassa on maksutonta opiskelijoille kouluviikon ajan. Koulutukseen valitulle on lähetetty valintakirjeen / koulutuskutsun mukana Asuntolapaikkahakemus ja asuntolasäännöt sekä Tiedote asuntolassa asumisesta. Asuntolapaikkaa anotaan lukuvuosittain, etusijalla ovat pitkämatkalaiset opiskelijat.

Suoritat opintojesi aikana erilaisia ajokortti- ja pätevyyskorttikoulutuksia, kuten esim. työturvallisuuskorttikoulutuksen. Viranomaismaksuja kertyy noin 200 €. Maksuja ei peritä oppivelvollisilta.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021