Skip to content
EtusivuAjankohtaistaYrityskehittäjinä ReissuEllussa

Yrityskehittäjinä ReissuEllussa

16.04.2021

Yrityskehittäjinä ReissuEllussa
Yrityskehittäjänä pääsee mukaan moneen erilaiseen paikkaan ja tilanteeseen yrittäjien kanssa. ReissuEllu-hankkeessa olemme saaneet perehtyä suomalaisen hyvinvointi- ja terveysteknologia-alan tuotteisiin sekä palveluihin. Kirjo on erittäin laaja! Olemme työssämme myös seuranneet, kuinka korona-aika on entisestään lisännyt digitaalisuutta yritysten toiminnassa, viestinnässä ja markkinoinnissa.

ReissuEllussa on mukana 16 erilaista yrityskumppania ympäri Suomea: Mukana on lääkinnällisiä laitteita valmistavia yrityksiä, robotiikkaa, kotiin vietäviä ja kotona-asumista tukevia tuotteita sekä viestintäpalveluita. Yritysten tuotteita on mukana ReissuEllu-autossa, joka kiertää Essoten alueen kylillä. Pysähdyspaikoilla kävijät voivat testata tuotteita ja kertoa niistä mielipiteensä. Saadun palautteen perusteella yritykset voivat jatkokehittää tuotteitaan tai suunnitella jopa uusia sellaisia, joissa käyttäjien toivomia ominaisuuksia on otettu huomioon. ReissuEllu-auton lisäksi yrityksiin ja niiden palveluihin voi tutustua myös esimerkiksi täällä Esedun blogissa Yrityskumppanit-otsikoilla varustetuista postauksista.

Uusien verkostojen rakentamista kotimaassa ja ulkomailla

ReissuEllu-hankkeen avulla tuemme myös yritysten kansainvälistymistä ja vientikanavien avaamista erityisesti Saksan markkinoille. Meillä on Saksassa yhteistyökumppaneita, joiden avulla yritykset voivat saada tietoa esimerkiksi maan markkinatilanteesta ja vientiin vaikuttavista kulttuuritekijöistä. Saksalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa on suunniteltu myös opiskelijavaihtomahdollisuuksia. Valitettavasti kansainvälisyyden vahvistaminen on ollut työssämme kuitenkin kaikin puolin suunniteltua pienemmässä roolissa vallitsevasta koronatilanteesta johtuen.

Yrityskehittäjinä tuemme yrityskumppaneitamme kuitenkin myös kotimaan verkostojen vahvistamisessa. Keskustelemme yritysten tarpeista ja suunnittelemme yhdessä mahdollisia toimenpiteitä yhteistyömahdollisuuksien lisäämiseksi. Yrityksille hyödyllisiä kumppaneita voivat olla esimerkiksi muut yritykset, oppilaitokset ja korkeakoulut sekä erilaiset yhdistykset ja säätiöt.

Poikkeusaika toisaalta hidastaa, toisaalta nopeuttaa

…ja matka siinä samalla jatkuu! Vaikka koronatilanne onkin vaikeuttanut myös yritysten tuotteiden esittelyä ja niistä saadun palautteen keräämistä ReissuEllu-autossa, on toimintaa saatu onneksi digitalisoitua. Olemmekin järjestäneet yrittäjien kanssa esimerkiksi webinaareja, joiden avulla yritysesittelyjä on voitu hoitaa turvallisesti etäyhteyksillä. Webinaarit ovat kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia, ja niitä järjestään vielä keväällä useampia. Kaikki tulevat tapahtumat löytyvät Esedun tapahtumakalenterista. Tervetuloa linjoille seuraamaan esityksiä ja erilaisia valmennuksia!

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021