Skip to content
EtusivuAjankohtaistaYrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita osallistui yrittäjyyden Minicamp -tapahtumaan

Yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita osallistui yrittäjyyden Minicamp -tapahtumaan

07.10.2022

Syyskuussa Mikkelin Karagella järjestetty yrittäjyyden Minicamp kasasi yhteen yrittäjyydestä kiinnostuneita Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijoita sekä yrittäjyyden eri osa-alueiden asiantuntijoita yrityksistä ja organisaatioista. 

Yrittäjyyden Minicamp juontaa juurensa Vuosi Yrittäjänä -ohjelman alkuperäisistä vuorokauden mittaisista NY-leireistä, eli 24H-leireistä. Tämänkertainen yhden päivän tapahtuma oli suunnattu Esedun opiskelijoille. Minicampin tarkoituksena oli kehittää omaa liikeideaansa ja osallistua sillä esimerkiksi Xamkin liikeideakilpailuun tai perustaa kehitetyllä liikeidealla NY-harjoitusyritys tai oikea yritys. 

Yksi tapahtumaan osallistuneista opiskelijoista oli tekstiili- ja muotialan opiskelija Iisa Heimonen. Heimonen opiskelee Esedulla viimeistä vuotta ja valmistuminen on edessä joulukuussa. Jo useamman kuukauden NY-yritystä pyörittänyt Heimonen valmistaa vaatteita kierrätysmateriaaleista ja myy tuotteitaan asiakkaille mobiilisovelluksessa.  

Kirpputorit Heimonen kertoo tuntevansa kuin omat taskunsa, eikä koe niitä toimivaksi kanavaksi tuotteidensa myymiselle.
”Käytän itse paljon sovelluksia ja käyn kirppareilla. En juurikaan osta itsekään vaatteita uusina. Kirppareilla myyminen olisi ollut mielestäni todella suppea markkina minulle. Sovelluksella tavoitan enemmän ihmisiä, koko Suomen laajuisesti. Ajattelin, että ihmiset, jotka käyttävät käytettyjen vaatteiden myyntiin ja ostoon tarkoitettua sovellusta, voisivat olla kiinnostuneita myös kierrätysmateriaaleista tehdyistä vaatteista.” 

Yrittäjyyttä unelmana pitävä Heimonen kannustaa muitakin yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijakavereita lähtemään rohkeasti perustamaan NY-yrityksen.
”Sanoisin, että jos sitä NY-yritystä miettii, niin se kannattaa ehdottomasti kokeilla. Se on loppuen lopuksi hyvin vaivatonta ja riskitöntä. Koulun kanssa on mahdollista sopia vastuun määrästä. Jos yrittäjyys kiinnostaa, niin 100% kannattaa kokeilla.” 

Minicamp -tapahtumaa koordinoinut Esedun verkko-opetuksen koordinaattori ja yrittäjyysopettaja Taija Kangas-Aro kertoo olevansa tyytyväinen tapahtumaan. Kangas-Aro haluaa tuoda tutuksi opiskelijoille yrittäjyyden mahdollisuuksia.
”Esedulla on mahdollista valita kaikkiin aloihin ja tutkintoihin yrittäjyysopintoja sekä halutessaan opiskelija voi perustaa myös esimerkiksi NY-yrityksen koulun aikana tai toimia yrittäjänä opintojen ohella.”  

Kiitosta saanut tapahtuma tultaneen järjestämään uudestaankin. Tapahtumaan osallistui vajaa 40 yrittäjyydestä kiinnostunutta opiskelijaa sekä lähes 10 asiantuntijaa eri organisaatioista. Myös asiantuntijat olivat tyytyväisiä päivään ja kiittivät opiskelijoita innokkuudesta yrittäjyyttä kohtaan. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Arjen kiertotalous -hanke, jota rahoittaa Etelä-Savon Ely-keskuksen kautta Euroopan sosiaalirahasto.

Kuva ja teksti: Tuukka Lappalainen 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021