Skip to content
EtusivuAjankohtaistaYhdeksäsluokkalaiset tutustuivat ammatilliseen koulutukseen Mikkelissä

Yhdeksäsluokkalaiset tutustuivat ammatilliseen koulutukseen Mikkelissä

25.01.2024

Viikolla neljä Esedulla vietettiin tiistaista torstaihin yhdeksäsluokkalaisten tutustumisviikkoa. Viikon tarkoituksena on tuoda tutuksi ammatillista koulutusta nuorille, jotka ovat suuren päätöksen edessä, sillä helmikuun 20. päivä alkava yhteishaku on aivan nurkan takana.

”Kolmipäiväisessä tapahtumassa Mikkelin ja lähialueiden yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat ammatilliseen koulutukseen Esedun Mikkelin toimipisteissä,” kertoo tapahtumaa luotsannut Tuukka Lappalainen Esedun viestintä- ja markkinointitiimistä.

” Peruskoulut vastaavat kuljetuksista Otavankadulle ja Raviradantielle, Esedu järjestää sisäisesti kyydityksen Kinnariin ja Salosaareen. Koulutusaloilla on järjestetty toiminnallista ohjelmaa sekä oman alan esittelyä tutustumaan tuleville oppilaille,” Lappalainen jatkaa.

Tutustumisviikolla noin 850 yhdeksännen luokan oppilasta tutustui kolmena päivänä ammatilliseen koulutukseen. Jokaisen ysiluokkalaisen oli mahdollista valita etukäteen kaksi itseään kiinnostavaa alaa, joihin he haluavat tutustua.

”Pääsin tutustumaan sähkö- ja automaatioalaan ja siellä oli mielenkiintoista tekemistä, kun sai tutustua alan käytännön tekemiseen, se kiinnostaa kyseisellä alalla eniten. Olen ajatellut hakea amikseen peruskoulun jälkeen, sillä haaveammattini voisi olla insinööri,” kertoo Kangasniemeltä Eseduun tutustumaan tullut Leo Toivonen.

Ammatillista koulutusta markkinoidaan esimerkiksi Esedu on the road- kiertueella, joka on syksyllä järjestettävä yläkouluihin kohdistuva kiertue. Kiertueella kerrotaan ammatillisesta koulutuksesta ja Esedulle hakemisesta, sekä esitellään koulutusaloja. Muita koulutusten markkinointikanavia ovat mm. kasimessut, erilaiset livetapahtumat, painettu hakijan opas, sekä some- ja digimainonta.

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku 20.2.–19.3.2024, hakeutuminen tapahtuu opintopolku.fi sivuston kautta. Esedulla on tarjolla 18 eri tutkintoa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Lisäksi Mikkelissä on mahdollista suorittaa TUVA-koulutus.

Teksti ja kuva: Veera Palin, viestintä- ja markkinointitiimin harjoittelija

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021