Skip to content
EtusivuAjankohtaistaVeera teki harrastuksestaan itselleen ammatin

Veera teki harrastuksestaan itselleen ammatin

30.01.2020

Lemmikkitarvike Riemun ulko-oven tulee avaamaan hyväntuulinen Veera Bovellan yhdessä koiransa Brunon kanssa. Bovellan on pitänyt Riemun liikkeen yhteydessä omaa trimmaamoa, Trimmauspalvelu Iloa, jo vuodesta 2017 lähtien.

Viime joulukuussa merkonomiksi valmistunut nuori nainen päätti jo 9. luokalla, että haluaa opiskelemaan ammattiopistoon.
”Tiesin jo yläkoulussa, että haluan oppia tekemällä, enkä juurikaan päntätä. Liiketoiminnan perustutkinto oli minulle selkeä vaihtoehto jo ennen ysille menoa.”

Merkonomin opinnoissa Bovellan pystyi suuntautumaan yrittäjyyteen asiakaspalvelun osaamisalan opinnoissa.
”Perustin oman yrityksen heti ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Alkuun tein vähemmän töitä yrityksen parissa, mutta opintojen edetessä koulu sekä opettajat mahdollistivat minulle osan opiskeluviikosta käytettäväksi yritystoiminnan pyörittämiseen!”

Miten Bovellan sitten päätyi yrittäjäksi Riemun tiloihin?
”Suoritin ensimmäisen työelämäjaksoni Riemun lemmikkitarvikeliikkeen puolella myynnin tehtävissä. Tuolloin tiloissa toiminut trimmaajalla oli paljon töitä, joten hän tarjosi minulle vaihtoehdon lähteä mukaan toimintaan.”

Aivan uuteen Bovellan ei kuitenkaan hypännyt, vaan pitkäaikainen koiraharrastus oli tuonut nuorelle kokemusta trimmaamisesta ja koirien kanssa toimimisesta.
”Kyllähän tässä voi todeta, että harrastuksesta tuli minulle lopulta ammatti.”

Bovellan perusti ensimmäisenä opiskeluvuotenaan Esedussa oman yrityksen.
”Olen tehnyt tätä alusta saakka toiminimellä, ja olen saanut opintojani suoritettua yrityksen toiminnan kautta.”
”Parasta yrittäjänä toimimisessa on se, että saan päättää itse työajoistani sekä kehittää yritystoimintaani omalla tavalla, siten kuten itse haluan. Haasteen tuo se, että toimin yksinyrittäjänä, jos en ole paikalla, niin ei pyöri yritystoimintakaan.”
”Olen erittäin kiitollinen siitä, miten hyvin yrittäjyyteni huomioitiin Esedussa ja kaikesta tuesta mitä opettajiltani sain.”

Eläinrakas Bovellan nauttii silminnähden työstään.
”Kyllä tämän työn paras anti on kaikki ihmiset ja eläimet, joita saan päivittäin kohdata.”
Oman ilonsa työpäiviin tuo varmasti Bovellanin oman karvaiset kaverit, jotka pitävät seuraa työpäivien ajan trimmaamon tiloissa.

”Kannustan kaikkia lähteä rohkeasti kokeilemaan yrittämistä! Se vaatii alussa rohkeutta, kun on paljon kysymyksiä ennen aloitusta: osaanko ja pärjäänkö? Mutta kun vain rohkeasti uskaltaa lähteä yrittämään, niin kaikki on mahdollista!”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021