Skip to content
EtusivuAjankohtaistaValokuvauskurssin metsästys johti tutkinnon osan suorittamiseen Esedulla

Valokuvauskurssin metsästys johti tutkinnon osan suorittamiseen Esedulla

10.01.2023

Sisällön tuottaminen digitaaliseen ympäristöön -tutkinnon osan Etelä-Savon ammattiopisto Esedussa suorittanut Oona Tervo oli tiiviisti mukana Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry:n järjestämässä tonttupajassa viime joulukuussa. Tervon ideoimassa tempauksessa oli mahdollisuus päästä kuvauttamaan tonttupajan yhteydessä itsestään tai perheestään jouluteemaisia valokuvia. Tutkinnon osan näyttönä Tervo tuotti mainoskuvan Akselissa järjestettyyn tapahtumaan.

Tervo päätyi Esedulle suorittamaan tutkinnon osaa, kun hän etsi valokuvaukseen liittyviä kursseja.
”Harrastan valokuvausta ja kesällä etsin harrastukseeni liittyviä kursseja. Samalla huomasin, että Esedulla on jatkuvassa haussa tutkinnon osa, jossa opiskellaan sisällön tuottamista, ja että siihen sisältyy myös valokuvaus. Kurssin laajaan sisältöön kuului myös videokuvaamista, editointia ja lisäksi teoriaa esimerkiksi kuvausluvista.”

”Minulle jäi todella hyvä kuva tutkinnon osasta. Kurssi sopii mielestäni kaikille sisällön tuottamisesta ja sisältömarkkinoinnista kiinnostuneille. Itse valokuvausta pitkään harrastaneena sain siltä osin kertaustakin, mutta opin myös paljon uutta. Lisäksi opettajamme oli todella ihana”, Tervo jatkaa koulutuksesta.

Tervo yhdisti rakkaan harrastuksensa, ideansa kuvauspäivästä ja tutkinnon osan näytön suorittamisen yhteen tapahtumaan.
”Halusin kovasti järjestää kuvauspäivän perheille, joilla ei välttämättä muuten olisi varaa valokuvauspalveluihin. Huomasin minulle jo entuudestaan tutun Hope ry:n sivuilla tämän tonttupajan ja mietin, että siellähän olisi kuvauksille reksiviittakin valmiina. Vastaanotto idealle oli todella hyvä. Tutkinnon osan näyttönä oli digitaalisen sisällön tuottaminen asiakkaalle, jonka sain suoritettua tuottamalla Hope ry:lle mainoskuvan tapahtumaa varten.”

”Kuvauspäivän aikana loin myös yhdistykselle tilin TikTokiin ja lisäksi tein jouluaiheista ja ajankohtaista sisältöä valmiiksi julkaistavaksi. Yhdestä videosta tulikin viraali ja sillä on jo yli 100 000 katselukertaa”, jatkaa Tervo innokkaasti.

Tervo sai yhdistykseltä kiitosta onnistuneesta yhteistyöstä.
”Sain Hope ry:n tiimiltä hyvää palautetta tempauksesta. Olemme viestitelleet yhdistyksen kanssa ja teemme mahdollisesti yhteistyötä tulevaisuudessakin. Tämä on kyllä uskomatonta, mitä kaikkea tämän yhden kurssin ansiosta on tapahtunut.”

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021