Skip to content
EtusivuAjankohtaistaUusia tuulia elämään verkko-opinnoista

Uusia tuulia elämään verkko-opinnoista

09.03.2021

Maija Hiltunen etsi kesällä itselleen opiskelupaikkaa Googlen kautta, kun sopivaa oppilaitosta ei lähialueella tullut vastaan.
”Kaikki oli minulle avoimena. Ainoa mitä tiesin oli se, että haluan suorittaa opinnot kokonaan verkon kautta sekä haluan saada osaamista lasten ja nuorten parissa työskentelystä.”
Hakukoneen kautta eteen tuli Etelä-Savon ammattiopisto sekä sosiaali- ja terveysalan tutkinnon osa, Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito.
”Laitoin saman tien hakemuksen Esedulle, ja minut kontaktoitiinkin sieltä pikimmiten.”

Hiltunen asuu pääkaupunkiseudulla ja on siirtymässä uusiin työtehtäviin.
”Lähempänä olisi ollut tarjolla vain päiväopintoja, mikä ei minulle perheellisenä ole vaihtoehto. Onneksi siis Esedun verkko-opintotarjonta tuli vastaan!”
”Kävi vielä onni, että minulle tarjottiin töitä yksityisestä päiväkodista. Aloitin työt siellä nyt alkusyksystä. Suoritan samalla opintojani lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalasta.”

Helppoa opintojen suorittaminen täysin verkon kautta ei Hiltusen mukaan välttämättä ole.
”Minulla on jo aiempaa kokemusta opiskelusta. Olen valmistunut lähihoitajaksi muutama vuosi takaperin. Opettajan tuki ja ohjaus on noussut tärkeään rooliin. Leena Nurminen onkin ollut tärkeä tekijä opintojen alulle laittamisessa.”
Hiltunen kiittelee sitä, kuinka joustavaa opintojen suorittaminen ammattiopistossa onkaan ollut.
”Kaikki on toiminut todella mallikkaasti, opiskelijan tarpeet ja elämäntilanteet huomioiden.”

Vaikka haasteita perheelliselle ihmiselle verkko-opintojen suorittaminen asettaakin, erityisesti aikatauluttamisen näkökulmasta, löytää Hiltunen enemmän positiivisia puolia.
”Voin opiskella ajasta ja paikasta riippumatta sekä sijoittaa opiskeluhetket joustavasti omaan elämänrytmiin sopivaksi.”
”Totta kai tämä vaatii minulta todella paljon itsekuria opiskella verkon kautta. Se on täysin minusta itsestäni kiinni milloin opintoja teen: tänään vai vasta viikon päästä.”

Alustava arvio on, että Hiltunen valmistuu jo ensi vuoden alkupuolella.
”Opintojeni eteneminen katsotaan henkilökohtaisesti, aiempi osaaminen huomioon ottaen.”
”Olen ollut hirveän tyytyväinen ja iloinen, miten tämä on järjestynyt niin nopeasti. Ehdottomasti suosittelen Esedua kaikille vastaantuleville. Yllätti kuinka hyvin ja mutkattomasti kaikki onkaan voinut sujua.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Esedun kuva-arkisto

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021