Skip to content
EtusivuAjankohtaistaUrheiluakatemian ja opintojen yhdistäminen

Urheiluakatemian ja opintojen yhdistäminen

13.09.2022

Merkonomiopinnot turvallisuusalaan vaihtanut Aapo Koivunen kokee turvallisuusalan omakseen. Turvallisuusvalvojaksi Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla opiskelevan Koivusen mukaan turvallisuusala tuo hänelle paljon monipuolisemmat vaihtoehdot jatkokoulutuksia ajatellen.

Koivunen pelaa Mikkelin Jukurien U18-joukkueessa. Urheiluakatemian kautta yhdistetty tavoitteellinen opiskelu ja valmentautuminen jääkiekossa tuo mahdollisuuksia tulevaan.
”Harjoitteluja minulle kertyy yhteensä noin kuusi kertaa viikossa ja sen päälle pelit. Urheiluakatemiassa meillä on aamujäät aina tiistai- ja torstaiaamuisin.”

Koivunen kokee, että urheiluakatemia tarjoaa tavoitteellisesti harjoittelevalle lisämahdollisuuksia kehittyä lajissaan.
”Onhan ne urheiluakatemiatreenit aina ekstraa siihen, mitä oman joukkueen kanssa tulisi treenattua. Akatemiavuoroilla saatetaan harjoitella hieman eri juttuja kuin oman joukkueen harjoituksissa. Koen, että omat henkilökohtaiset taidot kehittyvät paremmaksi urheiluakatemian avulla.”

Koivunen kertoo opintojensa Esedulla lähteneen hyvin käyntiin. Hän kokee saaneensa hyvin tukea opintojen ja urheilun yhdistämisessä.
”Meillä on hyvä luokka ja ryhmähenki. Opettajat ovat olleet ymmärtäväisiä urheilun osalta, ja opintojen yhdistäminen tavoitteelliseen urheiluun onkin sujunut hyvin.”

Koivunen ajattelee hyötyvänsä urheilutaustasta myös turvallisuusalalla.
”Ei hyvästä peruskunnostakaan haittaa ole. Turvallisuusalalla täytyy tulla kaikkien kanssa juttuun ja olla sosiaalinen. Kielitaitoakin pitäisi löytyä jonkun verran, että pystyisi kommunikoimaan eri kielillä tarvittaessa.”

Teksti: Marika Auvinen ja Milla Hirvonen
Kuva: Milla Hirvonen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021