Skip to content
EtusivuAjankohtaistaTyöelämäyhteistyö tuo vaihtelevuutta arkeen

Työelämäyhteistyö tuo vaihtelevuutta arkeen

07.03.2018

Ict-alan opiskelijat ovat mukana rakentamassa lähiverkon ja sähkönsyötön Mikkelin Lukion yo-kirjoituksiin. Verkon rakentamiseen on varattu aikaa viikko. Kirjoitusten jälkeen opiskelijat ovat mukana verkon purkamisessa.
Verkon rakennuksessa on mukana 12 ict-alan opiskelijaa. Verkko ja sähkösyöttö tehdään kahteen saliin: Mikkelin lukiolle sekä Päämajakoululle. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun meidän on varustettava viikon aikana kaksi salia yo-kirjoituksiin, joten Esedun aputyövoima on hyvin tervetullutta”, kertoo Mikkelin kaupungin IT-asiantuntija Marko Hakanen.

Myös ict-alan opettaja Esa Lehkonen on mielissään yhteistyöstä. ”Meille tämä on ensimmäinen laajamittainen työkeikka. Projekti tarjoaa opiskelijoillemme hyvän mahdollisuuden testata omaa osaamistaan työelämän todellisessa tilanteessa”, kertoo Lehkonen.

Opiskelijat laittavat kaikkiin yo-kirjoitusten oppilaspaikkoihin verkko- ja virtakaapelit, jotka liitetään pulpettiin kiinnitettävään moduuliin. Kaapelit yhdistetään työmaakeskuksiin ja verkkokytkimiin ja lopuksi varmistetaan mittaamalla, että jokaiseen moduuliin tulee virta. Verkko on vain sisäinen eikä internetiin ole pääsyä.

Työkokemusta opiskelijoille

Projektissa mukana olevat opiskelijat ovat toisen vuoden nuorisopuolen opiskelijoita, jotka suorittavat tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa. Opiskelijat ovat opinnoissaan jo harjoitelleet lähiverkon ja sähkösyötön rakentamista.Jere Turpeinen ict-opiskelija

”Kokemus on opettanut ajankäyttöä ja työaikoja tosi tilanteissa. Tämänkin tulee olla pian valmis, joten aikaa ei ole hukattavaksi”, naurahtaa opiskelija Jere Turpeinen. Opettaja kertoi opiskelijoille mahdollisuudesta ja mukaan lähti reilut 10 opiskelijaa. Töitä tehdään hyvässä hengessä toisia tukien ja oppien.

Katse on ollut alusta asti jo vastaavanlaisissa projekteissa. Datanomiopiskelijat ovat tallentaneet työn jokaisen vaiheen kuvin ja videoin.

”On tärkeää kerätä tieto, kuinka työt on tehty ja missä järjestyksessä. Seuraavalla kerralla on kätevä katsoa, miten homma on hoidettu. Mukana ollaan ensi vuonnakin, jos kaikki menee hyvin tällä kertaa”, opettaja Lehkonen miettii toiveikkaana.

Ict-asentajaopiskelijat kirjoittavat projektista kuvauksen, jossa käy ilmi työtehtävät sekä projektin eri vaiheet. Projektikuvauksessa hyödynnetään datanomiopiskelijoiden ottamia kuvia ja videoita.

Yo-kirjoitukset alkavat maanantaina 12.3. Mukana on myös meidän kaksoistutkinnon opiskelijoita.
Tsemppiä kaikille kirjoituksiin!

Teksti ja kuvat: Saara Purhonen (amk-harjoittelija)

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021