Skip to content
EtusivuAjankohtaistaTyöelämätaidot treenissä

Työelämätaidot treenissä

27.06.2018

Kesäkuun ajan Esedulla on toiminut Työelämätreenit -opintokokonaisuus, johon osallistui kymmenisen opiskelijaa. Pieni, mutta aktiivinen ryhmä koostui sosiaali- ja terveysalan-, matkailu-, ravintola- ja catering alan sekä ICT-alan opiskelijoista.
”Kokoonnuimme nuorten kanssa kuutena päivänä kehittämään kunkin omia työelämätaitoja”, kertoo työelämätreenien yksi vetäjistä Minna Hallikainen.

Kesäkuun aikana opiskelijat tunnistivat omia vahvuuksiaan ja tulevaisuuden unelmiaan, tutustuivat työnhaun väyliin ja menetelmiin sekä kartoittivat omia työelämän verkostojaan ja alueen työpaikkoja.
”Tämä pohjatyö auttoi nuoria ansioluetteloiden laatimisessa ja viilaamisessa, johon käytettiin riittävästi aikaa. Opiskelijat myös harjoittelivat ja kuvasivat hissipuheen teatterikuraattori Jimmy Asikaisen sparraamana”, avaa Hallikainen opintokokonaisuuden sisältöä.

Opiskelijat pääsivät testaamaan myös opittuja taitoja todellisessa työnhakutilanteessa.
”Ensin harjoittelimme työhaastatteluja omalla porukalla, mutta järjestimme nuorille myös todellisen työhakutilanteen työelämätreffien merkeissä.”

Työelämätreffeille osallistui kolme työelämän edustajaa: Juuso Kangaskorpi GoOn:ilta, Hannele Muhonen Essotelta sekä Annamari Lausas Vaalijalan kuntayhtymästä.
”Työelämän edustajat haastattelivat opiskelijat työnhaun pikatreffeillä. Työnantajat antoivat haastattelujen jälkeen palautetta opiskelijoiden valmistautumisesta tilanteeseen. Harjoitellut hissipuheet tulivat tarpeeseen ja ansioluettelot olivat selkeät ja toimivat”, kertoo Hallikainen.

Yksi työelämätreeni opintokokonaisuuteen sekä työelämätreffeille osallistuneista opiskelijoista on sosiaali- ja terveysalan opiskeilja Mimi Soe.
”Tämä oli todella kiva kokemus päästä harjoittelemaan työnhakua. Opin työelämätreenien aikana paljon itsestäni, mutta myös työelämästä. Pikatreffeistä jäi hyvä tunnelma. Toivon, että töitä irtoaisi.”

Työelämätreenit järjestettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Opintokokonaisuus toteutettiin Ammattiin! -hankkeen (ESR) sekä Amis osaa -hankkeen (OPH) yhteistyönä. Vetäjinä toimivat opinto-ohjaajat Sanna Siitonen ja Helena Teittinen sekä uraohjaajat Jukka Siitonen ja Minna Hallikainen.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Kuvateksti: Essoten Hannele Muhonen haastattelemassa opiskelijoita työelämätreffeillä. Opo Sanna Siitonen seuraa haastattelutilannetta taustalla.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021