Skip to content
EtusivuAjankohtaistaTuvan kautta opiskelemaan kasvatus- ja ohjausalan ammattilaiseksi

Tuvan kautta opiskelemaan kasvatus- ja ohjausalan ammattilaiseksi

18.10.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla tutkintokoulutukseen valmentavassa TUVA-koulutuksessa opiskellut Emmi Kurvinen kertoo koulutuksesta olleen hänelle hyötyä ja suosittelee sitä esimerkiksi heille, jotka eivät ole vielä aivan varmoja mitä haluavat opiskella tai haluavat korottaa arvosanojaan.

”Jos miettii, että onko Tuvalla opiskelu sen arvoista, niin kyllä se on. Vuosi menee nopeasti ja sen aikana voi miettiä mitä oikeasti haluaa opiskella ja tutustua uusiin kavereihin. Itsekään en ollut täysin varma opiskelualani valinnasta ja siksi hain mukaan Tuvalle”, Emmi kuittaa Tuva-opinnoistaan.

Tuva-koulutuksessa on mahdollista suorittaa ammatillisia- tai lukio-opintoja, kehittää työelämätaitoja sekä tutustua työelämään. Emmi kertoo, että hänelle Tuva-opinnot olivat sisällöltään monipuolinen välivuosi.
”Pitäisin Tuva-opintojani vähän niin kuin välivuotena. Sellaisena välivuotena, jossa kuitenkin opiskellaan ja kehitytään. Itse opiskelin Tuva-vuotenani kielien, matematiikan ja kuvaamataidon lisäksi muun muassa opiskelu- ja urasuunnittelutaitoja.”

”Eivätkä opinnot Tuvalla aina pelkkää pänttäämistä olleet. Oli meillä siellä paljon muutakin ja välillä otettiin rennostikin. Tutustuimme toisiimme ja touhuttiin yhdessä. Paljon oli myös järjestettyä ohjelmaa”, Emmi kertoo.

”Nykyään opiskelen Suomen Nuoriso-opisto Paukkulassa kasvatus- ja ohjausalan ammattilaiseksi. Tätä koulutusta olin miettinyt itselleni jo ennen Tuva-opintojani, mutta kävin siellä vuoden vahvistamassa ajatuksiani ja tässä sitä nyt ollaan. Tuntuu, että näin sen pitikin mennä”, Emmi päättää.

Tutustu TUVA-koulutukseen

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021