Skip to content
EtusivuAjankohtaistaTuure Ruhaselle SM-kultaa ja Taitajien Taitaja -titteli

Tuure Ruhaselle SM-kultaa ja Taitajien Taitaja -titteli

13.05.2016

Esedun metsäalan opiskelija Tuure Ruhanen on valittu ammattitaidon Taitaja-finaalissa Taitajien Taitajaksi. Hirvensalmelainen Ruhanen voitti Taitaja-SM-finaalissa kirkkaasti kultaa metsäkoneen käytössä tällä viikolla.

Ruhasen lisäksi palkintosijoille Taitaja-finaalissa pääsi Esedulta kaksi autoalan opiskelijaa. Pronssia saivat sekä mikkeliläinen Niko Temisevä automaalauksessa että kangasniemeläinen Toni Manninen autonasennuksessa.

Ruhasen saama Taitajien Taitaja –titteli myönnetään menestyksekkäälle finalistille kisojen lajituomareiden esityksistä. Taitajien Taitaja valinnassa painotetaan nuoren ammatillisten taitojen ja kisamenestyksen lisäksi myös positiivista ja rehtiä asennetta. Ruhanen saa Taitajien Taitaja –palkinnoksi Citroen Cactus –merkkisen auton käyttöönsä vuodeksi. Skills Finland ry tekee Ruhasen kanssa myös sopimuksen Taitaja-tapahtuman markkinoinnista ja ammatillisen koulutuksen edustustehtävistä.

Tuure Ruhanen opiskelee kolmatta vuotta metsäalaa Etelä-Savon ammattiopistossa. Nuori taitaja valmistuu toukokuun lopussa metsäkoneenkuljettajaksi. Ruhanen sijoittui Taitaja-finaalissa viime vuonna metsäkoneen käytössä hopealle ja kirkasti mitalinsa tänä vuonna kultaiseksi. Aikaisemmin hän on menestynyt Taitaja9-kilpailussa, jossa hänen joukkueensa on saavuttanut kolmannen sijan.

Ruhasta kuivaillaan positiiviseksi ja ulospäin suuntautuneeksi nuoreksi, joka tuntee ammattiylpeyttä metsäkoneenkuljettajan työstä. ”Tuuren kanssa on ollut mukava työskennellä ja harjoitella. Hän on ennakkoluuloton ja uskaltaa laittaa itsensä likoon”, kehuu valmentajana toiminut Esedun metsäkonealan opettaja Jari Taavitsainen.

Ruhasen suoritus Taitaja-finaalissa oli tasaisen vahva kaikilla kilpailun osa-alueilla. Kultamitalistin menestystä siivitti tiukka harjoittelu talven aikana. ”Aloitimme harjoittelun jo hyvissä ajoin ennen semifinaaleja. Kova harjoittelu on tuonut varmuutta Tuuren tekemiseen”, luonnehtii Taavitsainen.

Etelä-Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Arja-Leena Saastamoinen iloitsee opiskelijoiden Taitaja-menestyksestä. Saastamoinen kiittää lämpimästi kisoissa mukana olleita opiskelijoita, valmentajina ja tuomareina toimineita opettajia sekä päälliköitä, jotka ovat innostaneet joukkojaan kilpailutoimintaan.

Ammattitaidon Taitaja2016-finaali käytiin Seinäjoella 10.-12.5.2016. Taitaja-finaalissa oli 44 eri lajia, joihin osallistui noin 450 ammattiopiston opiskelijaa.

Esedun Taitaja-finalistien sijoitukset

  • Autonasennus: Toni Manninen pronssia (75,50 p)
  • Autokorikorjaus: Marwin Asplund viides (55 p)
  • Automaalaus: Niko Temisevä pronssia (81,50 p)
  • Kuljetuslogistiikka: Jere Manninen seitsemäs (61,92 p)
  • Metsäkoneen käyttö: Tuure Ruhanen kultaa (89,88 p), Joona Vatjus kuudes (69,50 p)
  • Hiusmuotoilu: Essi Puttonen seitsemäs (68,68 p), Tiia Mökkönen kahdeksas (61,47 p)
  • Maalaus ja tapetointi: Kaisu Torniainen kuudes (63,19 p)
  • Talonrakennus kirvestyöt: Mikko Häkkinen viides (65,3 p), Samu Härkönen seitsemäs (61,33 p)

Kuva: Skills Finland / Jukka Katajamäki

Kuvassa: Taitajien Taitajaksi valittu Tuure Ruhanen sai vuodeksi käyttöönsä Citroen Cactuksen.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021